For flere generationer er det blevet en juletradition at besøge Gård 18

ST. VILDMOSE: Det er snart jul. Det er hjerternes fest og lørdag fandt optakten sted i Oldemors Køkken, hvor der traditionen tro var travlhed hos Vildmoseporten.

Således også i år, da det for mange er blevet en juletradition at først Centralgården og nu Gård 18 skal besøges for at opleve julehyggen, som skruer tiden tilbage til den gang, hvor oldemor var yngre, og mormor var en ung pige, som glædede sig til juleaften.

Så man kunne slå sit eget reb eller lave sin egen julebuk af lysesiv, og der var mulighed for at lave sin juledekoration eller adventskrans - og dertil også fremstille sine egne lys.

Andre nød blot julestemningen og -musikken med en portion risengrød, friskbagte vafler eller sirupslagkage.

Og så blev der selvfølgelig serveret stegt fulling.

Afdøde Jens Olsen, som var leder af Naturskolen på Centralgården og ildsjæl i oprettelsen af Vildmoseporten har beskrevet steget fulling som en gammel ret, der især blev serveret for fiskerne, når de kom i land.

Retten giver varme og er det et solidt måltid, fortæller Jens Olsen.

Det grundlæggende i retten er stegt flæsk tilsat noget sødt, og så er der ellers variationer fra egn til egn, som primært serveres syd og nord for St. Vildmosen.

Samtidig udnytter man resterne fra julens flæskesteg eller det kogte flæsk i stegt fulling.

Arrangementet har Vildmoseporten arvet efter Vildmoselauget, som var en støtteforening til den nu nedlagte Naturskole i Store Vildmose.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...