HESTE: Julie Bertelsen har købt en gård ved Fjerritslev, hvor hun vil skabe et træningssted for heste

Et nyt træningssted for heste lidt udenfor Fjerritslev er undervejs. Julie Bertelsen har sammen med sin kæreste Martin Badstue Jørgensen købt ejendommen Roskærgaard, som hun har planer om at omdanne til et sted, hvor hestefolk kan komme med deres heste.

Julie Bertelsen har en lang række uddannelser indenfor heste - hun er fysiurgisk hesteterapeut, som blandt andet betyder, at hun kan give massage, lave ledmobilisering og kraniosakralterapi.

- Ved hjælp af de teknikker arbejder jeg igennem blødvævet og løsner hesten, forklarer Julie Bertelsen.

Hendes opgaver kan fx være at klargøre heste til den kommende stævnesæson eller løbssæson - hun arbejder både med rideheste, travheste og galopheste.

Hun undersøger hestens bevægelser og analyserer dens gang og kan også bruge akupressur. Og hun går hele hesten igennem og afbalancerer den.

- For at øge hestens holdbarhed er man nødt til at se det store billede. Det hjælper ikke at løsne et bagben, hvis det er i nakken, problemet ligger, giver hun som eksempel.

Julie Bertelsen har også en uddannelse som hestetræningskonsulent og kan også hjælpe med hestens træning og adfærd. Hun kan også hjælpe med rideundervisning.

Og hun samarbejder også med andre faggrupper som dyrlæger og beslagssmede.

Siden 2017 har Julie Bertelsen haft sit eget firma JB Fysiurgisk Hesteterapeut, hvor hun har kørt rundt til heste i Jylland og på Fyn. Det gør hun fortsat, men i fremtiden er det altså meningen, at hestene også skal kunne komme til hende.

- Det skal være et sted, hvor folk kan komme med deres hest. Et træningssted med velvære for hest og rytter. I kælderen bliver der et samarbejde med en massør, fortæller Julie Bertelsen.

Det ny træningssted skal bygges på en mark lige ved siden af gården.

Julie Bertelsen er glad for at arbejde med heste. Hun har også selv tre travheste.

- Jeg elsker at arbejde med dyr, fortæller hun.

Julie Bertelsen er også uddannet veterinær ernæringsterapeut og kan vejlede om foder til både heste og andre dyr.

Hun sælger foder og vejleder også om foder på Roskærgaard, hvor det er planen, at der skal indrettes en ny butik i den ene længe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...