15. september skal der vælges nyt menighedsråd i Aaby sogn.

Det oplyser Kim Ry Jensen, der er sekretær for Aaby Sogns Menighedsråd.

Der er valgforsamling i alle Danmarks cirka 1.700 sogne 15. september. På valgforsamlingen vælges det nye menighedsråd for de næste fire år. Der skal vælges 10 medlemmer til Aaby sogns menighedsråd. Mødet er offentligt, og alle er velkomne. Det er dog kun medlemmer af folkekirken i sognet, der har stemmeret.

Jens Anton Nielsen fra Aabybro har været med de sidste fire år, og fortæller her om sine erfaringer.

- Jeg har været meget glad for at være med i menighedsrådsarbejdet i Aaby sogn i de sidste fire år. Det har givet mig en masse indsigt i, hvordan kirkeligt arbejde er sammensat. I menighedsrådet har vi stor indflydelse på det kirkelige liv i sognet. Meget af arbejdet foregår i forskellige udvalg, og jeg har været med i tre udvalg. I aktivitetsudvalget arbejder vi med at lave arrangementer i form af fx koncerter, sogneaftener eller udflugter. Det har især været vigtigt for mig, at arrangementerne henvender sig til så mange som muligt – både dem med den store tro og dem med den lille tro. Kirken skal være et sted, hvor alle føler sig hjemme, oplyser han.

- I bygningsudvalget skal vi både tænke langsigtet med de kommende års projekter, men også forholde os til pludseligt opståede situationer, der kræver hurtig stillingtagen. Endelig har jeg været med i gudstjenesteudvalget, hvor corona-situationen selvfølgelig har fyldt meget det sidste halve år. At være med i menighedsrådet har været både lærerigt og meningsfyldt. Og så har jeg lært en masse dejlige mennesker at kende. Der skal lyde en klar opfordring til at møde op til valgforsamlingen 15. september. Det gør en forskel, også selvom man ikke ønsker at blive valgt ind i menighedsrådet, men bare er nysgerrig på det kirkelige arbejde.

Valgforsamlingen foregår klokken 19 i Aaby Sognegård på Kirkevej i Aabybro.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...