Nørhalne Borgerforening ønsker flere p-pladser og nye lofter

NØRHALNE: Ikke færre end 80 borgere var tirsdag aften 19. februar mødt op til Nørhalne Borgerforenings generalforsamling i det lokale forsamlingshus, hvor der samme aften var en præsentation af de 12 nye lejeboliger, som firmaet Nielsen & Østergaard vil opføre i den vestlige del af udstykningen, Nicolajs Have i Nørhalne.

Der bliver tale om handicapvenlige boliger på hver 90 kvadratmeter med to værelser, en lille have og carport samt et fælleshus på 90 kvadratmeter med køkken, bad, fire sovepladser og sal.

- Der bliver tale om et seniorbofællesskab, men i dag definerer man en senior som værende fra 40 år og op. Og dermed er det ikke sagt, at man skal være senior for at kunne flytte ind, sagde Poul Østergaard ved præsentationen.

Han pointerede, at fælleshuset kan benyttes til fælles spisning, kortspil eller andre aktiviteter, ligesom der er mulighed for overnattende gæster, når eksempelvis børnene kommer hjem på besøg.

- Vi har i sinde at skabe et godt miljø med også gårdmiljø, supplerede Johannes Nielsen.

Projektet breder sig på en grund på 5.000 kvadratmeter, og byggeriet går i gang til april.

- Vi forventer at have fælleshus og de syv af boligerne klar til indflytning til december og de resterende til april eller maj, sagde Poul Østergaard.

Huslejen bliver på 7.800 kroner per måned og indskuddet 39.000 kroner, mens det samlede varme, vand og el-forbrug er anslået til mellem 7.000 og 10.000 kroner om året, oplyste Johannes Nielsen.

Nørhalne Borgerforening har i nogle år arbejdet for at få flere lejeboliger i byen, og Poul Østergaard, der ejer jorden, har ligeledes i nogle år aftalt med Nørresundby Boligselskab, at det skulle bygge flere boliger i Nørhalne.

- Men boligselskabet vil først have en venteliste på op mod 30 personer, så vi blev enige om, at så går vi selv i gang, sagde Poul Østergaard om projektet med Johannes Nielsen.

Og efter interessen tirsdag aften at dømme bliver det ikke et problem at leje ud.

- Vi har allerede 10 skrevet op til en bolig, men de er ikke bundet af det. Mange skal jo også have solgt et hus. før de kan flytte, sagde Poul Østergaard.

Mangler p-pladser

Efter præsentationen kunne formand for Nørhalne Borgerforening, Torben Hillebrandt, fortælle, at borgerforening i år arbejder med flere vigtige projekter.

Det er nye lofter og ventilation til forsamlingshuset, som de senere år er blevet gennemgribende renoveret, samt omkring 30 nye p-pladser, der skal anlægges på græsarealet vest for forsamlingshuset.

- De nye lofter og ventilation vil koste cirka 500.000 kroner, og vi vil søge om 250.000 kroner hos kommunen og selv komme med et tilsvarende beløb. P-pladserne vil koste 150.000 kroner, og her håber vi på kommunalt tilskud på 100.000 kroner, sagde Torben Hillebrandt

- Det er nødvendigt med flere p-pladser, fordi vi har rigtig mange besøgende til vores bankospil, og når der holdes fester i forsamlingshuset, sagde han.

Borgerforeningens bankospil på onsdage har i 2018 indbragt et overskud på 45.000 kroner, mens loppemarkederne har givet overskud på cirka 200.000 kroner.

- Uden disse aktiviteter ville vi have problemer. I stedet har vi en meget sund økonomi og en egenkapital på 940.000 kroner, oplyste Torben Hillebrandt.

Han blev ligesom de øvrige bestyrelsesmedlemmer genvalgt. Det er Niels Ole Nielsen, Peter Bonderup og Lilian Woxen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...