KULTUR: Der er stor interesse for ny særudstilling, som netop er åbnet - her kan man bla. se fremtidens ølflaske

Museum for Papirkunst i Hune ved Blokhus har 1. oktober åbnet en ny særudstilling, der hedder ”Designbypaper”. Har kan man opleve mange forskellige ting.

- Det er gået så godt. Vi måtte jo droppe vores vanlige fernisering, så der var ingen indbudte gæster overhovedet. Vi holdt normal åbning, og der var folk fra vi åbnede dørene klokken 10 og til vi lukkede. Der var simpelt hen så mange folk, og det var vældigt hyggeligt. Folk bliver simpelt hen så overraskede, når de ser, hvordan papir kan bruges på alle mulige måder. Vi går både tilbage i tid og helt ud i fremtiden, fortæller Karen Bit Vejle, der er stifter og direktør for museet.

Hun fortæller, at man fx kan se t-shirts og strømper i papir, som kan vaskes.

- Og Carlsberg udvikler en papir ølflaske sammen med coca cola, den er ikke færdigudviklet endnu, men vi har fået en. Det bliver sådan, at det er 100 pct. bæredygtigt, og man kan kaste den fra sig hvor som helst, og så vil den forsvinde fuldstændig. Det er jo fremtiden. Bare forestil dig, hvor mange coca cola og ølflasker, der bliver brugt om året i verden. Det her kommer virkelig til at få betydning, fortæller Karen Bit Vejle.

Hun peger på, at 15 pct. af danskernes affald er papiraffald, svarende til 430.000 tons om året, som kan genanvendes seks-syv gange.

Og af man i fremtiden vil blive bedre til at lave produkter, som er recirkulerbare og bæredygtige og udnytter den enorme ressource, der er i affaldspapir.

Udstillingen viser også nogle møbler, der er designet i pap og papir - herunder et stilikon fra 1974, wiggle side chair.

- Det allerflotteste og mest spektakulære, vi har, er at vi har fået lov at Danmarks Designmuseum til at udstille Danmarks ældste papstol, som er fra 1960-1970. Det er helt utroligt, hvad man kan lave i pap og papir, fortæller Karen Bit Vejle.

Udstillingen kan ses det næste år frem - herunder også i den kommende efterårsferie, hvor der er åbent fra klokken 10 til 17.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...