Hver region får i første omgang et testcenter - de ligger bla. i Nørresundby og Hjørring, og senere kan der komme flere til

NORDJYLLAND: Der arbejdes målrettet på at øge den danske testaktivitet.

Målet er, at test skal kunne anvendes langt mere offensivt i indsatsen for at holde kontrol med coronavirus under genåbningen af Danmark.

Testaktiviteten øges på sygehusene, hvor endnu flere vil blive testet.

Opgaven for sundhedsvæsnet vil fremadrettet være at teste alle borgere med milde symptomer, samt alle patienter, der indlægges på hospitalet, for at sikre, at der ikke sker smittespredning på hospitalerne.

Og så vil der blive åbnet for test af medarbejdere fra sundheds- og ældresektoren i takt med udbygningen af testkapaciteten. Det er forventningen, at antallet af test inden for kort tid øges til 12.000 om dagen.

Men ud over arbejdet på sygehusene etableres der nu også TestCenter Danmark, der bl.a. skal teste danskere uden symptomer i et antal på op mod 20.000 om dagen.

TestCenter Danmark får til huse i de hvide telte, der i sidste uge begyndte at skyde op rundt omkring i landet.

Der er nu rejst fem telte, et telt i hver region, men målet er, at antallet senere skal øges, så der formentligt også etableres testcentret rundt om i landsdelen.

Det er regionerne, der er ansvarlige for at udføre test, mens Statens Serum Institut står for testkapaciteten.

TestCenter Danmark skal, efterhånden som kapaciteten opbygges, teste personer uden symptomer, herunder særlige samfundsgrupper som f.eks. ikke-regionalt ansat personale i sundheds-, ældre- og socialsektoren, pårørende til sårbare personer, der på eget initiativ kontakter egen læge med et ønske om at blive testet, kontakter til smittede, og et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Dermed bliver TestCenter Danmark et vigtigt element i smitteovervågningen i samfundet både i kraft af virus test og i antistof test, som på sigt vil indføres.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...