Særligt kunstværk vises på udstillingen

NØRHALNE: Fra torsdag 31. januar til søndag 3. februar danner Nørhalne Hallen atter rammen om en stor udstilling med 60 kunstnere fordelt på malerier, glas, keramik, porcelæn, smykker, skulpturer, sten og bronze, når IFNs Kunstvenner for 20. gang arrangerer udstillingen, Nørhalne Viser Kunst.

Og i anledning af jubilæumsåret vil udstillingen byde på ekstra oplevelser.

Kunstnerne Kim Groth og Erik Lindberg udstiller et stort maleri, som har både en ”forside” og ”bagside” og i virkeligheden er to malerier af to kunstnere, som har en fælles fortælling. Det bliver udstillet, så man kan gå rundt om det og se begge sider, og Kim Groth og Erik Lindberg vil holde små oplæg om værket.

Desuden kan Nørhalne Viser Kunst præsentere den internationalt anerkendte kunstner, Carsten Frank, der også står bag årets plakat.

Carsten Franks kunst er tematisk, figurativ ekspressiv og opdelt i to kategorier: ”Landskab & natur” og ”Liv og eksistens”, og han er optaget af at fortælle, hvor svært det er og vil blive at overleve mentalt og økonomisk i vor globaliserende, ensrettende og klimaødelæggende civilisation.

Han har haft talrige soloudstillinger i ind- og udland og står bag udsmykninger i hovedsæderne i Jyske Bank og Arbejdernes Landsbank, Learnmark Horsens og The Royal Danish Embassy i Washington DC, USA, samt senest ministerkontoret i Finansministeriet.

Der er fernisering 31. januar klokken 19 med tale af Grethe Rolle samt musikalsk underholdning.

I løbet af de 20 år har Nørhalne Viser Kunst udviklet sig til et tilløbsstykke med flere end 6.000 gæster, hvilket også betyder, at stadig flere anerkendte og professionelle kunstnere fra hele landet anmoder om at deltage.

Hver udstiller skænker et mindre kunstværk, som bortloddes blandt de gæster, som køber et katalog ved indgangen, og der er gratis adgang til udstillingen.

Udtrækning af vinderne foregår søndag kl. 16.30, og vinderne vil blive offentliggjort på foreningens hjemmeside.

Lokalsamfundets 250 børn fra dagpleje, vuggestue, børnehave og skole vil have en særudstilling i den ene ende af hallen med hver deres billede. Der er arrangeret en særlig fernisering for børnene fredag formiddag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...