FODBOLD: 544 hold fra 14 nationer deltager i den internationale ungdomsturnering

Nørhalne: Meget symbolsk sætter den internationale ungdomsturnering i fodbold, Nørhalne Cup, deltagerrekord i 2019, hvor Fremad Nørhalne kan fejre 100 års fødselsdag.

- Med 544 hold er det den største turnering nogensinde. Rekorden skyldes blandt andet, at vi får besøg af en ny stor norsk klub, Vigør. Desuden bygger fremgangen på markedsføring, og at vi har mange hold, der kommer igen år efter år og med stadig flere årgange. Det må være et tegn på, at de får gode oplevelser hos Nørhalne Cup og vores samarbejdsklubber, siger cup manager, Per Jeppesen.

Der er tale om en fremgang på cirka 40 hold, og de mange fodboldgæster kommer til at kunne ses i Jammerbugt Kommune og naboområder under stævnet, der finder sted fra Kristi Himmelfartsdag torsdag 30. maj til og med lørdag 1. juni.

Antallet af spillere, trænere og ledere løber alene op i cirka 9.500 personer fra forskellige nationer som blandt andre England, Tjekkiet, Litauen, Estland, Sverige, Norge, Holland og Tyskland.

- Dertil kommer alle forældrene. Vi står for indkvartering af 1500 forældre, også er der alle dem, som vi ikke har kontakt til. Eksempelvis har Blokhus By Camping helt udsolgt under cuppen med mange gæster fra Thy og Thisted-området, siger Per Jeppesen.

Nørhalne Cup benytter sig også af alle overnatningsmuligheder på skoler i Jammerbugt Kommune. Af nye steder er Ulveskov Skole i Birkelse, plejecentret i Biersted og flere lokaler på 1. salene på de nye skoler i Aabybro kommet til.

Derudover er der indkvartering på feriecentrene i Ø. Hurup, Grønhøj, Blokhus, Tranum Klit og Himmerlandsfonden.

Hotel Søparken og Cabb Inn i Aalborg.

Idrætscentrene i Vraa, Brønderslev, Nørresundby, Jetsmark og Fjerritslev samt skoler i Vodskov, Vestbjerg, Vadum og Aalborg.

Udviklingen af Nørhalne Cup betyder også et behov for flere fodboldbaner, og Nørresundby forenede Boldklubber er i år med som ny medhjælperklub, og der bliver spillet kampe på seks 11-mands og en 8-mands bane på Lindholm Høje Stadion.

- Vi benytter banerne fuldt ud, og Nørresundby fB har været meget positive omkring samarbejdet fra start, siger Per Jeppesen.

Derimod bliver der ingen fodbold i Vestbjerg i år, da banerne er omdannet til byggegrunde og nye baner endnu ikke anlagt.

Med de mange gæster skal der også trækkes på mange hjælpere.

- Vi plejer at have samlet omkring 1800 hjælpere, og i år kommer Nørresundby fB så også til med ekstra 150 til 200 hjælpere, siger Per Jeppesen.

Og inden alle 1870 fodboldkampe i årets udgave af Nørhalne Cup er blevet spillet, har der været frivillige i gang fra følgende klubber udover Fremad Nørhalne:

Skovsgaard, Brovst, Halvrimmen, Birkelse, Jetsmark, Aabybro, Biersted, Vadum, Sulsted, Vestbjerg, Vodskov, Nørresundby fB og AaB.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...