Biersted Landsbyråd er nået i mål med finansieringen af en naturlegeplads, som etableres i Den Grønne Kile til foråret

BIERSTED: Gennem mere end to år har lokale ildsjæle i Biersted og byens landsbyråd kæmpet for at etablere en naturlegeplads i naturområdet Den Grønne Kile. Nu er pengene på plads til at påbegynde projektet til foråret.

De 386.000 kroner er opnået gennem støtte fra landdistriktsmidler, Nordea Fonden, Spar Nord Fonden og LAG-midler. Derudover har lokale initiativer været med til at få projektet i mål.

- Vi har i landsbyrådet lagt mange kræfter i det og brugt meget tid på at ansøge om midler, fortæller medlem af Biersted Landsbyråd, Frederik From.

Byens borgere, foreninger og lokale erhvervsdrivende har også været med til at bidrage. Der er blandt andet samlet penge ind ved Moseløbet de seneste to år, og der er samlet pant ind for flere tusinde kroner. Sponsorer har også doneret gaver til en auktion.

Dermed kan byens børn boltre sig på en helt ny naturlegeplads, som forventes klar i slutningen af foråret 2019.

Den Grønne Kile blev også valgt som ét af fem projekter, som Thisted Forsikring støtter. Det skete, efter lokale kræfter samarbejdede om en video omkring projektet. Den endte som en af de fem indstillinger, der fik flest stemmer i en åben afstemning på nettet.

- Der har været rigtig mange lokale ildsjæle inde over projektet og indsamlingen til det. Uden dem var vi ikke nået i mål nu, så det har været vigtigt for projektet, siger Frederik From.

Naturlegepladsen kommer til at bestå af en klatrevæg, en rutsjebane, balancebomme, en hængekøje, en sansegynge, en vippe, et legetog, en 30 meter lang svævebank, bord- og bænkesæt og kolbøttestænger. Pladsen er tiltænkt børn mellem 3 og 12 år, og de forskellige redskaber i naturmaterialer er ønsket af dagplejebørn, børnehavebørn og børn fra den lokale SFO.

- Vi vil gerne gøre byen mere attraktiv for børnefamilier og give noget til byens børn, slutter Frederik From.

Den Grønne Kile blev indviet tilbage i 2012.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...