Foredrag omnaturens egen medicinske stoffer

PANDRUP: Pandrup Kno sender tirsdag aften 30. oktober klokken 19 live fra Aarhus Universitet og byder på gratis foredrag om Naturens Dræbermolekyler.

Effektiv medicin er en af grundstenene i vores moderne samfund. Faktisk er det svært at forestille sig, at der engang fandtes en virkelighed uden for eksempel antibiotika til behandling af infektioner eller kemoterapi til behandling af kræft.

Aftenens foredrag tager os på en rejse til molekylernes verden til de af naturens egne medicinske stoffer, som forskere har opdaget, fremstillet og forbedret over de seneste årtier med det primære formål at slå andre organismer ihjel, som kan true vores helbred.

Mange af disse naturstoffers molekylestrukturer er så komplekse, at de til stadighed udfordrer moderne teknologier, når det kommer til at bestemme og manipulere med deres strukturer.

I foredraget vil du høre eksempler på hvorfra disse nyttige naturstoffer kommer og hvordan deres molekyler egentlig kan bygges og ombygges.

Og du vil høre, hvordan forskerne opnår forståelse af naturstoffers specifikke vekselvirkning med cellernes proteiner, og hvordan forskerne dermed finder inspiration til at udvikle stoffer, som har potentiale til få os til at leve længere samt inspiration til at finde nye typer medicin mod kræft.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...