Søndag 13. september er der Naturens Dag på Gjøl - her byder Natur- og Kulturcaféen på Gjøl Havn på sjove og nyttige aktiviteter for hele familien.

Der er mange forskellige aktiviteter på programmet.

Et af dem er at man udnytter sine æbler ved at drikke dem.

- Kl. 10.00 – 14.00 står vi klar på havnen med presseudstyr og personlig hjælp. Medbring selv dine overskudsæbler og plastikflasker eller anden emballage. 1 kg. Æbler giver 0,6 – 0,7 liter most, oplyser arrangørerne.

Der bliver også mulighed for at kigge på fugle sammen med en ornitolog.

Det sker fra kl. 10.15 til 11.15 ved Fugletårnet på Gjøldæmningen (Ølandssiden).

- På denne tid er der en del vadefugle på returtræk fra nord. Vi ser sikkert også hejrer, rørhøge og flere arter af gæs og ænder. Og måske kigger havørnene fra Oxholm Skov forbi?

Kl. 12 til 13 ser man på fugle ved Kytterne, som er et stort areal ved Ryå udløb. Det sker for enden af Kytternevej.

- På dette fine sted står vi på diget og kigger ud over en af Limfjordens fineste strandenge og Ryås brede flade udløb. Lige nøjagtig på denne tid af året raster fiskeørne på træk i området. Men vi ser givetvis også andre spændende fuglearter.

På begge fuglelokaliteter vil den lokale ornitolog Børge Lindegaard stå. Arrangementet er både for børn og voksne.

- Medbring kikkert, hvis du har én. Børge medbringer to teleskoper, som du kan prøve. Med dem får du næsten øjenkontakt med nogle af fuglene.

På dagen bliver der også mulighed for at bage pandekager og vafler på grillepladsen på Gjøl Havn, og man kan også lave sit eget fuglefoderbræt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...