NATUR: Op mod 50 frivillige har arbejdet med at etablere Glarborgen i Øland Skov for naturelskere - de har fået penge til at etablere et stort samlingshus

Glarborgen er et sted, der allerede for tusinder af år siden var et helt unikt skovområde lang tid inden, mennesker flyttede til Øland. Store gamle bøgetræer skaber fornemmelsen af en stor hal med trækroner som tag og bakkeskråninger på alle sider, så det føles som om, man er pakket inde i et stort skib eller en verden helt for sig selv.

Fantasien om gamle dage og skibe ledte grundlæggeren Mette Glarborgs tanker hen på vikingerne og den nordiske mytologi. Så i dag tager områder og bygninger i Glarborgen navn efter myterne.

Og netop én af disse bygninger er der bevilget penge til, og snart vil Glarborgen året rundt kunne sikre besøgende tørvejr, når de skal spise deres madpakker i Valhalla.

Projektet har været i gang et par år, og snart står hjertet for hygge og leg i Glarborgen klar. Gimle er ifølge myten det smukkeste hus i Asgård og hæver sig over skovbunden.

- Gimle skal være det perfekte sted at tilbringe tid til at lege - både for store og små. Her er plads til kortspil, meditation eller bare en kop kaffe eller en lille én, siger Mette Glarborg, og Peter Kvist, der er formand for foreningen Glarborgen, tænker visionen for området videre.

- Vi regner med, at Glarborgen vil blive brugt ikke bare af Ølands beboere og gæster, men også hele landsdelens befolkning. Diverse institutioner dels på Øland, dels andre steder fra har allerede taget Glarborgen i brug, og fremad regner vi med, at flere af for eksempel kommunens skoler vil benytte sig af området, siger Peter Kvist, der peger på, at Glarborgen også kan bruges som et oplevelses- og aktivitetsområde, hvor der er en stor alsidighed for alle aldre og interesser.

Der mangler stadig lidt endnu, før man kan kalde Glarborgen helt færdig. Men finansieringen af den vigtige Valhalla er nu på plads, og så kommer der løbende forskellige nye tiltag.

Herunder gynger, rutchebaner, svævebaner og klatre/balance konstruktione samt en hovedindgang med en bro over kløften ind til Valhalla.

Prisen for projektet er 2,3 millioner kroner foruden 30-40 frivilliges kræfter og penge fra medlemsskaber af foreningen.

Nordea Fondens bidrag til Valhalla-huset er på 636.000 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...