Foredrag om behandling af kræft med moderne kirurgi og stråler

PANDRUP: Tirsdag aften 9. april er der foredrag i Pandrup Kino med overskriften, når fysikkens stråler helbreder, og det gratis foredrag livestreames fra Aarhus Universitet.

Kræft er en sygdom, hvor unormale celler deler sig uden kontrol. Hver tredje dansker får kræft, og langt de fleste af os får derfor kræft tæt ind på livet enten som patient eller som nær pårørende.

Kræft er en alvorlig sygdom, men moderne behandling med kirurgi, stråler og medicin betyder, at seks ud af ti kræftpatienter overlever kræft i mindst fem år.

Ved tærsklen til det 20. århundrede stod Marie Curie og Wilhelm Röntgen bag de store videnskabelige gennembrud inden for radioaktiv stråling og røntgenstråling.

Mens disse ioniserende stråler er kendt som skadelige for vores helbred, kommer deres opdagelser os til gavn i dag, da de samme stråler kan rettes mod kræftceller og helbrede kræft.

Kari Tanderup, som er fysiker, vil i foredraget fortælle om den fysik, der ligger til grund for, at strålerne kan være nyttige til behandling af kræft.

Forskningen giver os løbende ny viden om strålernes virkning på kræft og på vores krop, og du vil høre, hvordan forskerne til stadighed udvikler teknologier til at gøre stråler mere fokuserede så flere patienter kan helbredes samtidig med, at byrden af bivirkninger mindskes.

Du vil også høre om nyeste skud på stammen, den store, nye danske accelerator, som fra 2019 vil tilbyde en række danske kræftpatienter avanceret og mere skånsom strålebehandling med partikelterapi.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...