KIRKEKONCERTER: Sæsonen slutter med besøg af Den Danske Salmeduo i Kollerup Kirke 27. august og Ole Jørgensen med Jubilee Singers i Klim Kirke 29. august

HAN HERRED: Sommeren går på hæld, og dermed er koncertrækken Musik i Han Herred også næsten nået til ende på sæsonen. Men der er stadig store musikalske oplevelser i vente for dem, der elsker musik i kirkens helt specielle rum.

I Øster Svenstrup Kirke tirsdag 20. august giver Karen Grarup med band en hyldestkoncert til de skønne danske årstider med kendte årstidssalmer og helt nye sange og tekster skrevet af hende selv. Bandet vil blandt andet give eksempler fra albummet »Karens årstider«, som udkom i 2018 og indeholder syv nye danske sange. Ud over Karen Grarup (vokal) medvirker Kim Bang (kontrabas), Rasmus Birk (guitar) og Johannes Aaen Jensen (piano).

Som omtalt i sidste uge får Kettrup Kirke torsdag 22. august besøg af den nordjyske sanger og sangskriver Mary May Love, der har allieret sig med Johanne Andersson (cello, kor og melodica) og Kristina Anna (kor og percussion). En lyd af skæv, melodisk pop og blød country vil præge koncerten.

Tirsdag 27. august kommer turen til Kollerup Kirke, hvor Den Danske Salmeduo byder på en medrivende rejse gennem århundreders kirkemusik. Duoen laver stemningsfulde nyfortolkninger af danske salmer i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer. Den Danske Salmeduo består af Hans Esbjerg (klaver) og Christian Vuust (saxofon og klarinet).

Årets »grand finale« finder sted i Klim Kirke torsdag 29. august og er lagt i hænderne på Ole Jørgensen og hans Jubilee Singers. Ole Jørgensen har adskillige gange tidligere gæstet Klim Kirke med koret Gospel D’Light, så der bliver helt sikkert tale om et kært genhør for mange koncertgængere. Aftenen former sig som en hyldest til de store legender inden for spirituals, train, traditionel og southern gospel. Det gælder eksempelvis Mahalia Jackson, Etta Cameron og Lillian Boutté, ligesom programmet bliver krydret med et par Elvis-gospelnumre. − Det er old school-gospel med swingende rytmer og smukke ballader, uddyber Ole Jørgensen, som selv er forsanger og bakkes op af Pia Grønbech Fink-Jakobsen, Sandra Chimenti og Per Tarpgaard som kor samt pianist Kristian Enevoldsen, der ud over klaveret også udfolder sig på trommer og synger med på nogle af sangene.

I øvrigt er Ole Jørgensen tilbage i Han Herred allerede i weekenden 31. august og 1. september, hvor han holder gospelworkshop på Vester Thorup Højskole med offentlig afslutningskoncert søndag eftermiddag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...