Kunst: Svenske og norske repræsentanter fra galleribranchen og museumsbranchen deltog på det konstituerende møde i sidste uge

Repræsentanter fra det norske Telemarksgalleriet NIA i Norge og det svenske Frövifors Pappersbruksmuseum deltog, sammen med museumsrådgiver og tovholder Erik Jondell på det konstituerende møde for Nordisk Museumsnetværk for Papirkunst som blev afholdt på Museum for Papirkunst i Blokhus i sidste uge.

Norden har en lang tradition for produktion af papir og hos vores nordiske naboer har papirkunst i mange år været en skattet kunstform. Det nyetablerede nordiske netværk vil nu sammen skabe større og bredere projekter som også skal inddrage udstillere fra resten verden. Samtidig vil netværket promovere nordiske papirkunstnere udenfor Norden.

- Papirkunst er en kunstdisiplin som alt for længe har ligget i skyggen af de traditionelle kunstformer, fortæller Erik Jondell, som regnes som en af Norges førende museumsfaglige eksperter og fortsætter: - Gennem netværket ønsker vi at løfte den spændende kunstform frem i lyset og skabe en fælles nordisk arena for visning af professionel papirkunst i verdensklasse, og vi vil specielt fremme lovende talenter. Han konstaterer videre at:

- Museum for Papirkunst har allerede vist, at interessen for kunstformen er kolossal og at potentialet for at gøre Danmark og Norden kendt som et område for upcoming papirkunst er tilstede – derfor er det på tide at de nordiske museer nu starter et langsigtet samarbejde.

Initiativtager Bit Vejle fra Museum for Papirkunst, er stolt og glad for de nordiske museumskollegaers begejstring for museets udstillinger og for Blokhus.

- I tre dage har vi arbejdet med etableringen af samarbejdet i museumsgruppen. Der har dog været tid til en tur ved havet – og både svenskerne og nordmændene er helt betaget af vores smukke område, siger Bit Vejle smilende.

- Ved næste møde skal et museum fra Finland også med i gruppen. Det bliver alletiders. Det er virkelig inspirerende at samarbejde med museer som ser det samme enorme potentiale i at fremme papirkunst som vi gør og vi glæder os til det vigtige samarbejde som ligger foran os.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...