Tredje etape med bedre udeareal ved skolen i hus

NØRHALNE: Med en fodboldkamp mellem skolen og foreningen God Leg og Læring, som begge står bag den nye multibane ved Nørhalne Skole, blev samme bane behørigt indviet tirsdag 22. januar

Faktisk har anlægget været klar til brug siden december - og er blevet brugt morgen, middag og aften - kunne formand for God Leg og Læring, Henriette Hjølund Larsen, fortælle ved indvielsen, hvor knapt 150 børn og voksne var mødt op.

- God Leg og Læring har arbejdet længe for at samle penge ind til multibanen, og til tider var det hårdt, men det er lykkes, sagde hun og bød borgmester Mogens Chr. Gade velkommen til at holde åbningstale og klippe den røde snor.

Borgmesteren indledte med at konstatere, at man i Nørhalne er god til at omsætte ideer til handling.

- I er dygtige til at organisere Jer, så den gode ide bliver til de manges ide og ikke blot den enkeltes. I får fordelt opgaverne på mange skuldre, så der er større chance for at føre ideen ud i livet og undgå, at ildsjælene brænder ud.

- Her løftes der højt og højere, end hvis man skulle løfte hver for sig. Tak til God Leg og Læring og til Nørhalne Skole og til byen med endnu et projekt, der er lykkes, sagde Mogens Chr. Gade.

Den nye multibane er på 31 gange 21 meter med kunstgræs. Der er tribune og lys på banen, som kan benyttes af alle i alle aldre og den kan integreres i skolens undervisning og anvendes af dagplejere og vuggestue.

Banen har kostet 400.000 kroner, og skolen har været i finansieringen. Desuden har God Leg og Læring blandt andet solgt julekalendere til fordel for projektet og søgt og fået tilskud fra Spar Nord, Nordeafonden, Sparekassen Kronjylland, Nørhalne Borgerforening og Jammerbugt Kommune.

Esben Jensen, Skovvang, har hjulpet ved at grave ud til banen, men frivillige har kørt stenmel på inden monteringen af kunstgræsset.

God Leg og Læring udspringer af skolebestyrelsen og er en forening, der sammen med skolen arbejder for god leg, ungdom og læring i Nørhalne og omegn.

Det sker på tværs af og i samarbejde med øvrige foreninger for at påvirke beslutningstagere, søge midler, lave sponsorater og samarbejdsaftaler, samt gennemføre projekter og aktiviteter, der kan komme byens børn, unge og familier til gode med den lokale skole som omdrejningspunkt.

God Leg og Læring har tidligere opført en aktivitetsplads på skolens legeplads med nye legeredskaber, asfalteret kørebane, klatretårn og hyggekroge med hængekøjer samt borde og bænkesæt.

Foreningens grundtese er, at barndom og ungdom ikke kan udsættes til bedre tider.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...