DEBAT: Corona stoppede borgermøder om lægevagtsaftalen. Nu er der kommet nye datoer

JAMMERBUGT: Region Nordjylland nåede blot at afholde et enkelt borgermøde om den nye lægevagtsaftale, der trådte i kraft i marts, før coronaen satte en stopper for de yderligere planlagte borgermøder.

Nu er datoerne for de nye borgermøder på plads.

Region Nordjylland inviterer således igen til borgermøder om lægevagten. Denne gang i Skagen, Brovst og Brønderslev.

Formålet er at informere om den nye aftale om lægevagten samt at gå i dialog med borgerne.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Der blev i starten af marts afholdt et lignende borgermøde i Aars, hvor borgere og interesserede kom med input og kommentarer til lægevagtsaftalen mellem PLO-Nordjylland og Region Nordjylland, der trådte i kraft 1. marts 2020.

- Aftalen sikrer alle nordjyske borgere en lægevagt i en tid, hvor det er svært at rekruttere praktiserende læger. Med den nye aftale vil det fortsat være muligt at møde fysisk op til en konsultation i Aalborg, Hjørring, Thisted, Hobro og Frederikshavn, ligesom der vil være mulighed for sygebesøg fra en kørende vagtlæge i alle egne af regionen, skriver regionen.

Fortsat debat

Aftalen indebærer imidlertid også, at konsultationsstederne i Skagen, Brovst og Farsø er nedlukket per 1. marts 2020, og at lægevagten i Brønderslev ikke genåbnes.

- På trods af corona ønsker vi stadig at indgå i en dialog efter de reaktioner, som kom i foråret. Vi vil meget gerne lytte til borgernes inputs og ser frem til en konstruktiv og fortsat debat om blandt andet mulighederne for kompenserende tiltag på baggrund af aftalen, siger Mogens Ove Madsen (S), der er formand for regionens Akut- og Praksisudvalg.

Mødet i Skagen kommer til at foregå i Skagen Hallen mandag 10. august.

I Brønderslev bliver det på Brønderslev Sundhedshus onsdag 12. august.

Mødet i Brovst vil foregå i Sport og Kulturcenter Brovst torsdag 13. august. Alle møder er klokken 19-21.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...