Byens liv: En ny aktivitetsplads foran DGI-huset i Aabybro er blevet indviet

Aabybro: Elever fra 4. og 5. klasse på Aabybro Skole spiste is og testkørte ramperne på byens nye aktivitetsplads, da den blev officielt indviet.

Foran DGI-huset har kommunen nemlig – som et led i dens planer for midtbyen – etableret et nyt byrum, der blandt andet skal bruges til mindre arrangementer. For eksempel små koncerter.

- Og samtidig er pladsen selvfølgelig også til for, at I kan hygge jer og hænge ud med vennerne, lød det fra borgmester Mogens Chr. Gade (V), der i dagens anledning talte til folkeskoleeleverne.

Indvielsen markerede det første spæde skridt i planerne for byens midte, der står foran et større ansigtsløft. Et ansigtsløft, der ifølge borgmesteren kræver, at man gentænker selve indretningen af midtbyen.

- Der er behov for, at vi tænker kreativt og alternativt i forhold til byens rum og de aktivitetsmuligheder, der er. En af ideerne har været, at vi gerne vil prøve at skabe et torv, hvor der er liv – og i den forbindelse er det her et af de steder, der er i spil.

- Vi er nødt til at skabe nogle andre miljøer, for Aabybro er på vej til at vokse ud af de rammer, der findes, sagde Mogens Chr. Gade.

Også byplanlægger Jesper Runge Madsen, der er projektleder for midtbyplanen, deltog ved arrangementet. Han er enig med borgmesteren i, at der er behov for kreative løsninger, men understreger samtidig vigtigheden af, at man retter fokus de rigtige steder.

- Vi skal ikke bygge en helt ny by. Det handler om at finde ud af, hvad byen gør godt – og så bygge videre på det. I det her tilfælde (med den nye aktivitetsplads, red.) har vi for eksempel en hal lige ved siden af, der fungerer godt – og så er opgaven at bygge videre på den fortælling.

Den nye aktivitetsplads er en del af en forsøgsordning, der - som udgangspunkt - udløber i udgangen af juni. I den periode vil pladsen derfor være delvist afspærret for køretøjer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...