KUNST: Keld Hovlund udstiller i nedlagt butik ved Bonus-tanken i Pandrup - så kan man se på billeder udefra på corona-venlig vis

På Bonustanken i Pandrup kan man fortsat få benzin, men butikken er nedlagt. Den byder i stedet for på kunst i form af malerier, som Keld Hovlund udstiller.

- På mange tankstationer bliver butikker nedlagt, og i stedet for at det skal stå tomt, fik jeg lov til at udstille nogle malerier derinde. Jeg har haft malerier der de seneste fem-seks måneder, og nu har jeg lige skiftet malerierne, fortæller Keld Hovlund.

Der er tale om en permanent udstilling.

- Et maleri er jo mange ting. Jeg er sådan mere til det naturalistiske - maleri, hvor man kan se, hvad det er for noget. Det med abstrakt er jeg ikke så god til, fortæller Keld Hovlund.

Han kan vældig godt lide Monét og Skagensmalerne og noget i den stil.

Motiverne på hans billeder kan være meget forskellige.

- Jeg har blandt andet malet en påfugl, hvor billedet er 205 centimeter højt og 90 centimeter bredt, giver han som et eksempel.

Et andet eksempel er et sydlandsk motiv, hvor man ser et bord med blomster og hvide stole.

En del af hans billeder er ret store, så de er nemme at se udefra gennem vinduerne.

- Det fungerer på den måde, at man står ude på den anden side af ruden. Det er store ruder, der er, så man kan se malerierne ligeså tydeligt. Så står man udefra og ser ind på de her malerier, fortæller Keld Hovlund.

Keld Hovlund har boet i Pandrup i 32 år og har malet siden 1975. Han har boet i Norge i en årrække og har også taget et maler- og tegnekursus på en kunstskole i Stockholm.

Han har atelier ikke så langt fra tanken, og det er man også velkommen til at besøge. Her kan man blandt andet se et stort maleri fra Amsterdam og et motiv med Den Lille Havfrue.

Der er 12-14 billeder udstillet på tanken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...