MADKULTUR: Nordjylland byder på mange lokale fødevareproducenter - et tv hold har blandt andet besøgt Ryå Is i Aabybro

Visit Nordjylland er i gang med at lave fire madprogrammer, som skal sendes på den norske madkanal, Matkanalen, og på den måde være appetitvækkere for at holde ferie i Nordjylland også i efterårssæsonen. Tv-holdet har besøgt en række nordjyske fødevareproducenter, blandt mange andre Ryå Is i Aabybro.

- Vi ved jo godt, at nordmænd er glade for Nordjylland, og de er rigtigt glade for at spise god mad. Det her er en unik måde at ramme nogle helt specielle turister på, fortæller Birgitte Bak Aastradsen, der er

pr konsulent hos Visit Nordjylland.

I programmerne møder man forskellige nordjyske fødevareproducenter, som fortæller om unikke ting i Nordjylland.

Tv-holdet har to studieværter med, og de skal blandt andet surfe i Thy, høste østers i Limfjorden, være biavlere og lande fisk i Thorup Strand. Der bliver også besøg med ridetur på Rønnerne på Læsø, hvor også saltsyderiet besøges, og der bliver også et besøg i Kornets Hus i Hjørring.

- Vi vil gerne repræsentere Nordjylland og krydre det med aktiviteter og nordjysk DNA. De fire programmer bliver sendt i efteråret på Matkanalen, og så bliver det genudsendt i foråret 2021, fortæller Birgitte Bak Astradsen.

Formålet er især at fortælle om muligheden for at holde ferie i Nordjylland, også udenfor hovedsæsonen, hvor der ofte kommer mange nordmænd.

- Vi vil gerne slå et slag for Nordjylland i efteråret, og vi håber, flere vil vælge en tur i efteråret til Nordjylland, fortæller Birgtitte Bak Astradsen, der håber, at tv-programmerne kan gøre en forskel.

- Rejseanalyser siger, at nordmænd gerne vil rejse til Nordjylland. Det er i slipstrømmen af det, at vi håber, at vi kan skubbe til yderligere vækst i Nordjylland, så vi holder gang i vækstkurven i forhold til arbejdspladser og overnatninger. Vi ved, at nordmænd gerne rejser efter god mad. Og Nordjylland er tæt på. Nordmænd ved godt, hvad Aalborg og Skagen er, her har vi valgt også at lægge vægt på noget andet, fordi vi tror på, at nordjyske fødevarer også kan være en grund til at rejse.

Det bliver så i tv-programmerne kombineret med fortællinger om oplevelser og historier, fx om østers og Limfjorden på Stenaldercenter Ertebølle i Farsø.

Og historien om is gennem generationer og unikt håndværk hos Ryå Is i Aabybro.

Matkanalen findes i 82 pct. af de norske husstande og har mere end 1,3 mio. seere.

Visit Nordjylland oplyser også, at fire ud af fem gæster i landsdelen overvejer et genbesøg indenfor to år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...