Pogbas storebror, en lang række udebanekampe i streg og et debutnederlag er blandt 21-årige Nikolaj Lyngøs første indtryk i amerikanske Hartford Athletic

CONNECTICUT: Lørdag stillede USL-holdet fra Hartford Athletic for første gang op til en turneringskamp. AaB-legenden Jimmy Nielsen er cheftræner på holdet, men startopstillingen mod Atlanta Uniteds andethold havde et nordjysk præg mere på banen.

Midtstopperen Nikolaj Lyngø, som AaB i efteråret udlejede til Jammerbugt FC, startede inde i forsvaret. Det blev dog ikke en lykkelig start for den to måneder gamle klub, der stod over for et hold med flere MLS-spillere i startopstillingen.

Hartford tabte 0-2 til andethold for mestrene i USA’s bedste række. Hartford spiller i USL-rækken, der ligger under.

- Hvis niveauet er der, så er det i hvert fald noget højere end 2. division. Men de bedste hold i USL kunne nok spille med omkring bunden af Superligaen. De har i hvert fald nogle ret store navne, som man aldrig ville møde hjemme i 2. division. Niveauet er faktisk højere, end jeg havde regnet med, fortæller Nikolaj Lyngø.

Et af de store navne i rækken stod den 21-årige nordjyde over for i kampen i Atlanta. Florentin Pogba, som er storebror til Manchester United-spilleren Paul Pogba, startede inde for hjemmeholdet. Han har blandt andet 66 kampe for franske Saint Etienne på cv’et.

Nikolaj Lyngø og Jimmy Nielsen er langt fra det eneste danske præg på Hartford Athletic. Frederik Due, Mads Jørgensen, Phillip Rasmussen og Sebastian Dalgaard spiller også for klubben.

- Det har været ret let at falde til her. Man har nogen at holde sammen med, når det er lidt svært. Resten er truppen er også super flinke. Jeg havde nok regnet med, at folk var mere egoistiske og tænker på sig selv, når de har korte kontrakter. Men sådan synes jeg slet ikke, at det er, lyder det fra Lyngø.

I øjeblikket har den tidligere Aabybro IF-spiller ikke besluttet sig for, om opholdet i USA skal være længerevarende. Han har kontrakt frem til december, men spiller han 15 halvlege for Hartford, så han kan selv vælge at forlænge kontrakten med et år

- Det er svært at sige. Lige nu keder jeg mig lidt herovre, men det kan godt være, at det bliver bedre, når vi skal spille kamp en gang om ugen. Der er ikke så meget at lave i Hartford, og det gør det ikke bedre, at vi har haft pivdårligt vejr, lyder det fra ham.

Lyngø regner dog med, at muligheden for forlængelse kommer. Startpladser er nemlig et uforbeholdent mål for forsvarsspilleren.

- Jeg regner absolut med at starte inde. Da jeg kom herovre, var der kun to midterforsvarere, og så er der kommet nogle inde, men jeg føler, at jeg kommer til at spille mange kampe, fortæller Nikolaj Lyngø.

Lørdag kom der to halvlege i USA på cv’et, da nordjyden spillede samtlige minutter.

Turen til USA blev aktuel, mens Nikolaj Lyngø spillede for Jammerbugt FC. På daværende tidspunkt var han udlejet fra AaB, der allerede have gjort det klart, at der ikke var en forlængelse i sigte.

Dermed skulle der ske noget nyt. Med tilbud fra klubber i Danmark, Litauen og på Færøerne var der flere muligheder for forsvarsspilleren. Men USA blev hurtigt tiltalende. Navnet Jimmy Nielsen lokkede.

- Jeg kan jo huske, at jeg var på stadion, da Jimmy spillede i Aalborg. Så det var nok 70 procent Jimmy og 30 procent USA, der gjorde, at jeg valgte Hartford. Her har Jimmy også lidt legendestatus, fortæller Lyngø om den tidligere målmand, der blandt andet har vundet MLS-titlen med Sporting Kansas, inden han blev træner.

- Han er en fin træner og et godt menneske. Folk synes, at han er en vild personlighed herovre.

Opgaven for Jimmy Nielsen og Nikolaj Lyngø bliver at etablere fodbold - eller soccer - som en populær seersport i staten Connecticut. Det burde dog ikke være et problem at skabe opmærksomhed om statens eneste professionelle hold.

- Ifølge Jimmy og ejerne er fodbold stort her. Det skulle vist være den stat med flest tv-seere til VM per indbygger. Så det er en rigtig fodboldstat, og folk spørger meget ind til os i byen og er meget nysgerrige, fortæller han.

Starten på det eventyr bliver dog svært. Hartford Athletics stadion er fortsat ved at blive bygget. Derfor har klubben otte udebanekampe som start på sæsonen, hvorefter et par kampe højst sandsynligt skal spilles på et lejet stadion.

- Det er med til at give os en svær start. Hvis vi taber de otte udebanekampe, så er det jo ikke sikkert, at nogen gider se os på hjemmebane til den tid. Men vi skal bare skrabe point sammen, fortæller Nikolaj Lyngø.

Trods klubbens spæde historie er målet klart.

- Vi skal i playoff. Men det er svært at vurdere, hvor realistisk det er.

Lyngø ser fortsat mange af sine medspillere an og har generelt svært ved at finde niveauet i den nye trup, der knap er spillet sammen.

- Det er jo slet ikke lige så godt som i AaB, og bredden er der ikke endnu. Men vi har nogle spillere, som jeg godt kunne se spille i Superligaen. Lige nu tror jeg ikke, at vi er vildt meget bedre end Jammerbugt, men vi skal lige have en måned, og så burde vi helt klart kunne slå et hold som dem, slutter Nikolaj Lyngø.

Den 21-årige spillede ungdomsfodbold i Aabybro IF og Jammerbugt FC. Derefter kom han til AaB, som han nåede at repræsentere én gang på højeste niveau.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...