HÅNDBOLD: Alt fra Royal Run til Lykkeliga-cup fyldte i den netop overståede sæson for Lykkeliga i Aabybro

AABYBRO: For et år siden forsøgte Marianne Dissing Kragh at etablere et Lykkeliga-hold under Aabybro HK. Siden er der skabt masser af oplevelser for lokale børn med udviklingshandicap.

- Sæsonen har været god. Vi kom stille og roligt i gang, og flere og flere børn med forældre bakker op om det, fortæller initiativtageren.

Der er nu 18 tilmeldte børn på holdet, der i juni havde afslutningsfest. Her kom Aalborg Håndbolds cheftræner, Stefan Madsen, på besøg og viste sine medaljer for pokal- og ligasejrene frem.

Dermed kan Marianne Dissing Kragh følge et hold i fuld hopla, når håndboldholdet har sine træninger i DGI-Huset.

- Jeg tænkte lidt i starten, om der ville være de samme venskaber, som man er vant til. Men det er der. De får et forhold til hinanden, selvom det er børn med hver deres udfordringer. Det er enormt fedt at opleve, at de får et fedt holdfællesskab som alle andre børn, siger hun.

I april havde det lokale hold deres eget stævne, hvor hold fra Thisted, Dronninglund og Aars besøgte Aabybro og spillede kampe. Siden har man deltaget ved den store Lykkeliga-cup i Gigantium.

- Det blev en kulmination på det hele for os. Det var ikke et øje tørt, og det var stort at opleve så mange i et kæmpe fællesskab med stor rummelighed for de her børn og familier, siger Marianne Dissing Kragh.

Her var borgmester Mogens Gade inviteret med og mødte børnene.

- Han fik en spillertrøje, og det var rigtig stort for børnene. Om aftenen var halvdelen af dem også med til festen, hvilket var en stor oplevelse, fortæller hun.

På holdet er der også børn fra Biersted, Brovst, Pandrup og Øland. Dermed er Jammerbugts eneste Lykkeliga-hold blevet et samlingspunkt på tværs af byerne i kommunen.

- Der er en enorm taknemmelighed fra forældre over, at der er kommet et tilbud, hvor de kan være med og opleve forskellige ting med andre børn. Vi har plads til, at forældrene altid er med, og de får også et fællesskab, der er lidt anderledes end hos andre håndboldforældre, fortæller Marianne Dissing Kragh.

En af de store oplevelser gennem sæsonen var Royal Run i Aalborg, hvor en af holdets spillere fik lov til at overrække medaljen til Kronprinsesse Mary. Næste sæson håber holdlederen på endnu flere af sådanne øjeblikke.

- Vi skal i hvert fald til Lykkeliga-cup igen, og så håber vi på at holde vores eget stævne igen. Det er gjort muligt af en masse støtte, at vi kan afholde de ting med spisning og præmier. Butikkerne i Aabybro har været flinke til at give os præmier, mens vi har fået støtte fra flere steder som SE Fonden, Odd Fellow og Innerwheel, fortæller hun.

Lykkaliga i Aabybro HK starter op igen lørdag den 17. august i DGI Huset. I skrivende stund er der seks trænere på holdet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...