Lokalhistoriker Jens Otto Madsen fra Saltum er opvokset i Vrensted. Han har nu arbejdet i 5-6 år med at samle og skrive Vrensteds historie. Efter bevilling på 50.000 kr. fra Norlys Vækstpulje forsøger han nu at skaffe de yderligere 50.000 kr., der skal til at realisere udgivelsen.

Han planlægger at få udgivet et værk på 7 bind med et samlet antal sider på ca. 4.300 og i et oplag på ca. 300 stk. Der er samlet fortællinger, levnedsbeskrivelser, billeder og meget mere. Alt vedr. Vrensted og personer fra eller med tilknytning til Vrensted.

- Jeg synes det har været så spændende. Jeg har mødt og talt med en masse mennesker, har lært en hel masse om Vrensted, som jeg ikke kendte til. De forskellige personer har overdraget mig udklip, billeder, scrapbøger til låns, som jeg har brugt som dokumentation for mine historier. Og ikke mindst har jeg fået snakket med mange om Vrensted før og nu, fortæller Jens Otto Madsen.

Norlys Vækstpulje/Nyfors har bevilget et tilskud på 50.000 kr. til udgivelsen af bogværket om Vrensted-historier.

- Mit projekt og budget lyder på 100.000 kroner, og det skal opfyldes, for at jeg kan få udbetalt de 50.000 kroner. Såfremt jeg kan få samlet de resterende 50.000 sammen og kan dokumentere dette, kan jeg gå videre med en udgivelse.

- Jeg mener vi skal bevare historien for vore efterkommere. Det har glædet mig utrolig meget, at så mange har hjulpet mig med at fremskaffe historier, understreger forfatteren.

- Jeg har i dag mine historier på min egen hjemmeside – www.Vrensted-Historier.dk – men når jeg ikke er her længere, er der ingen hjemmeside og historierne vil gå tabt. Hvis de kan laves i bogform, kan de bevares og findes frem.

Tanken er, at bøgerne skal sælges til alle interesserede. For eksempel personer fra Vrensted og med tilknytning til Vrensted.

- Men også biblioteker i Vendsyssel, Hjørring Kommune Arkiv, Vendsyssel Historiske Arkiv, hvor man allerede reklamerer for min hjemmeside på Wiki-Vendsyssel med link. Ligeledes henviser Wikipedia til min hjemmeside under Vrensted.

Projekt er et non-profit-projekt. Alle udgifter til bogudgivelsen skal være sponsoreret, og alle indtægter fra bogsalget kommer til at gå til et eller flere projekter i Vrensted, eksempelvis ”Ane Maries Hus” eller ”Byens Hus” eller foreninger.

- For et sæt bøger på seks til syv bind vil prisen være på maksimalt 500 kroner. De første 100 kroner fra en eventuel sponsorgave vil blive fratrukket, således at man kan få hele sættet for 400 kroner og samtidig læsestof til mange timer, siger han.

- Det er mit store ønske, at både private og erhverv vil bakke op om projektet. Håbet er, at der eksempelvis er 400 til 500 personer, der vil betale 100 kroner i sponsorgave.

Hvis der efterfølgende kan sælges 300 sæt bøger for kr. 400 for et sæt, vil der blive et overskud til lokale Vrensted projekter på forhåbentligt godt 100.000 kroner, lyder udregningen fra Jens Otto Madsen - og det er vel heller ikke så tosset, siger han.

- Det er både muligt at forhåndsreservere og forudbetale for et sæt bøger. På den måde vil det være hurtigere at indsamle de 50.000 kroner, som skal dokumenteres.

Jens Otto Madsen administrerer desuden facebookgruppen ”Goe’ gamle Vrensted”, som nu er oppe på 1000 medlemmer.

- Den bliver læst og kommenteret af rigtig mange. Jeg har været så heldig at få overdraget Edith Nielsens udklipsbøger, der starter først i 1970’erne. Her findes stadig noget at slå op.

- Jeg forsøger hele tiden at gøre den interessant med gode opslag, der indbyder folk til at kommentere. Det er jo det sjove ved det, fordi der ofte dukke endnu flere oplysninger fra Vrensted op, slutter han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...