Der er brugt mere end 35 mandetimer og endnu flere liter benzin. Gennem den seneste tid har medlemmer af Gjøl Fisker- og Bådelaug bjærget flere hundrede meter spøgelsesgarn vest for Gjøl Havn.

Det fortæller formand Ole Hermansen.

- Folkene, der har sat garnene, har ikke kendt fjorden godt nok. De har sat dem, hvor der har været kraftig blæst. Når vi andre fisker med garn, sørger vi for, at garnet kommer op, inden blæsten kommer. Så der er kommet så meget forskelligt i garnet, at man ikke har kunne hive det op. Derfor har vedkommende kappet linerne til afmærkningerne og sejlet derfra. Det har så fisket i syv måneder, og der er gået masser af stenbidersøer i, som så er rådnet væk i mellemtiden, fortæller han.

Fisk er dog ikke det eneste, som er gået i spøgelsesgarnet, siden de blev lagt ud i starten af året.

- Vi har fundet et skelet fra en skarv og en rådden skarv deri. Der var også to hummere og resterne fra en sæl. Hvad der ellers er gået i nettet gennem flere måneder, er svært at sige, tilføjer han.

Foruden at have fisket uden formål gennem mere end et halvt år har spøgelsesgarnet også været til gene for den lokale sejlads.

- Det er et problem, at man kan sejle ind i garnet. Der er jo ikke afmærket, så det kan være svært at undgå, siger bådelaugsformanden.

Det sidste garn blev taget op lørdag 19. september, og lauget skønner længden på det til i alt at være omkring en kilometer.

Gjøl Fisker- og Bådelaug har i forvejen informeret myndighederne om spøgelsesgarnet. I sidste ende tog medlemmerne dog sagen i egen hånd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...