GOLF: Spiller fra Aabybro Golfklub skal trodse sine udfordringer gennem en plads på det danske paragolflandshold

I 2013 var Fredrik Øie i en skiulykke og brækkede nakken. Det gav ham svære lammelser og sendte ham ud i en lang kamp for at gå igen.

Siden har han fundet glæden ved golf, selvom svinget stadig er en udfordring for ham. Det står dog så godt til, at Aabybro Golfklub-spilleren i starten af juni repræsenterede Danmark ved Nations Cup i paragolf.

Det blev afholdt i Sydspanien, hvor en stor oplevelse ventede golfspilleren med funktionsnedsættelse.

- Man følte, at man var professionel og levede af det. Der blev serveret for os, og ens navn blev råbt op på første tee. Banerne stod helt vanvittigt godt, fortæller Fredrik Øie.

Invitationen til paragolflandsholdet fik han for få måneder siden, og dermed har han fået en stor start på sin landsholdskarriere.

- Jeg fik et opkald, fordi de havde fået nogle afbud. De ville gerne prøve mig af, og jeg takkede ja med det samme. Jeg var helt rundt på gulvet, siger han.

Det krævede dog, at nordjyden skulle spille sig ned i et bestemt handicap for at få lov til at deltage. Han kom dog hurtigt ned i handicap 15, som han ligger i nu - og kunne dermed deltage.

Fredrik Øie spillede med ved det europæiske Nations Cup, som spilles parallelt med EM. Det vil sige, at han spillede på en slags andethold for Danmark, da de bedste spillere er med ved det egentlige mesterskab på samme bane.

Målet med deltagelsen på paragolflandsholdet er for hans vedkommende at nå førsteholdet.

- Jeg er så privilegeret, at jeg kan få del i de redskaber, de har, så jeg kan nå et højere niveau, siger han om pladsen på landsholdet.

Med deltagelsen kan han blive bedre på trods af store udfordringer efter skiulykken for år tilbage.

- Jeg døjer meget med balancen efter lammelsen. Det går ikke så hurtigt med mine signaler fra hjerne til kroppen, så det tager lidt længere tid for mig at svinge, og jeg svinger anderledes end en almindelig, god golfspiller. Jeg kan heller ikke gå ret langt - måske et enkelt hul, lyder det fra ham.

Ved siden af landsholdet deltager Fredrik Øie også på Aabybro Golfklubs elitehold, hvor han i øjeblikket træner med. Her er den lokale golfklub også med til at hjælpe golfspilleren med at overkomme sine udfordringer.

- Klubben stiller en golfbil til rådighed til en særlig pris, når jeg har brug for det, og de lader mig træne med på eliteholdet. Men tiden håber jeg på at spille for eliteholdet, fortæller Fredrik Øie.

Ved Nations Cup blev Danmark nummer fire, og nordjyden leverede bedst af danskerne i forhold til sit golfhandicap.

- Jeg er virkelig stolt over det. Jeg præsterede på det rigtige tidspunkt, selvom det var svære forhold at vænne sig til, siger han.

Med deltagelsen på paragolflandsholdet er Fredrik Øie sikret træning gennem landsholdssamlinger, udlandsture og tilhørende tøj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...