BYENS LIV: Det sker i forbindelse med EU valget 26. maj

Aabybro: I forbindelse med EU valget den 26. maj vil Lions indsamle brugte briller på valgsteder kommunen. I år indsamler Lions briller til Afrika, og håbet hos Lions Aabybro er, at vælgerne vil støtte op om hjælpearbejdet.

Der vil være opstillet indsamlingsbokse på valgstederne, og fra Lions Aabybro lyder der en opfordring til borgerne om at tage deres brugte briller med, når de tager af sted for at afgive deres stemme.

Lions brilleindsamlinger plejer at være populære, f.eks. indsamlede Lions klubberne i Danmark ved sidste landsdækkende valg mere end 51.000 par briller, og da man hos Lions Aabybro hører, at mange vælgere roser Lions brilleindsamlinger, håber man i Aabybro og omegn på at kunne være med til at sætte en ny rekord til valget med hjælp fra vælgerne.

De indsamlede briller sendes til opmåling hos tre produktionsskoler. Skolernes elever sorterer brillerne, renser og måler dem op. De markeres med styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose, hvorefter de pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter de hele sendes til genbrug.

Når de defekte briller er sorteret fra, ender man op med ca. 30.000 par briller årligt, der får et nyt liv ude i verden, og i år er det som nævnt Afrika der får glæde af de indsamlede briller, og hos Lions oplever man stor glæde, når der deles briller ud. Pludselig kan den synshæmmede se tydeligt igen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...