Penge til liv i byer uden skole

JAMMERBUGT: Kommunen arbejder målrettet på at styrke landdistrikterne i tæt samarbejde mellem kommunen, foreninger og lokale ildsjæle med udgangspunkt i den lokale LanddistriktsUdviklingsPlan (LUP).

Og nu bliver denne indsats styrket, da der i forbindelse med kommunens budget for 2019 blev afsat yderligere en million kroner til udvikling i landdistrikterne.

Et af tiltagene er at oprette en landsbypedelordning.

- Det findes i andre kommuner, hvor man kan tilbyde seniorjobbere relevante opgaver. Det kan være, at en landsby har deres egne byporte, som trænger til at blive malet, eller andre pedelopgaver der kan forskønne en landsby, forklarer Helle Bak Andreasen (V), formand for Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget.

Nu afventer udvalget et oplæg om, hvordan en sådan ordning kan organiseres og udbredes.

- Man kan sammenligne det med vores nyttejob-ordning, hvor foreninger kan trække på hjælp til opgaver, siger Helle Bak Andreasen.

Desuden er det besluttet, at landsbyer, hvor den lokale folkeskole er lukket i Jammerbugt Kommunes historie, tildeles de samme midler som landsbyer, der deltager i projekt ”Liv i By og Skole”.

Der er tale om et beløb på op til 50.000 kroner om året per lokalsamfund.

- Vi har fra byer uden skole, som eksempelvis Halvrimmen, fået en kritik over, at de ikke også får penge og dermed mulighed for at øge deres bosætning, ligesom byerne med skole. Det er svært at tilbagevise en sådan kritik, og vi vil gerne vise, at vi gerne vil det her med liv i landsbyerne, siger Helle Bak Andreasen.

Derfor afsættes der samlet 500.000 kroner til Liv i By uden Skole, og midlerne skal bidrage til sammenhold, fællesskab og skabe liv, der tiltrækker nye tilflyttere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...