Bio: Der er nye film på det hvide lærred i Pandrup

Pandrup: Filmen Kvinde På Krigsstien kan opleves i Pandrup Kino fra 13. til 17. juni klokken 19, dog ikke om lørdagen, samt i dagkino 14. juni klokken 10.

Halla er en islandsk kvinde, der erklærer krig mod den industri og de politikere, som truer med at ødelægge hendes land.

Hun går radikalt til værks, men så kommer et forældreløst barn ind i ligningen.

Den storslåede islandske natur bidrager med sit. Og når musikken bevæger sig ind i billedrammen, spilles der, så englene synger med i det høje.

Desuden byder Pandrup Kino på operaen Dialogues des Carmélites, og det sker 16. juni klokken 10.

Poulencs opera bygger på en virkelig historie om de grusomme og barbariske hændelser, der for mange blev hverdag i årene omkring den franske revolution.

Handlingen foregår i den lille franske by Compiegne, hvor søstrene i byens katolske karmeliterinde-kloster er blevet arresteret af de revolutionære. De bliver taget med til Paris, men nægter at afsværge deres tr, og når operaen er slut, er 16 nonner blevet ofre for guillotinens skarpe økseblad.

Isabel Leonard er den unge Blanche de La Force, og hun spiller op imod den legendariske finske sopran Karita Mattila som priorinden.

Og de må altså begge lade livet sammen med deres medsøstre i den gribende slutscene, hvor Poulenc virtuost bruger lyden af guillotinens 16 hovedafhugninger til at sende kuldegysninger ned ad ryggen på os, der hører på.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...