Lørdag åbnede kunstnerfællesskabet Hjørnet i Saltum, hvor forskellige håndværk og kunstformer er samlet

Lørdag åbnede kunstnerfællesskabet Hjørnet i Saltum, hvor forskellige håndværk og kunstformer er samlet.

Bodil Færk ejer bygningen, hvor Henrik Busk Andersen tidligere har haft galleri i byen. Hun har også selv drevet outdoorforretning i lokalerne, som nu er indrettet til fremvisning og salg for kunstnerne.

- Nogle af os kommer til at gå og arbejde lidt dernede. Man kan sagtens møde nogen, der er i gang i åbningstiden. Ellers håber vi bare, at vi skaber et sted, hvor man kommer flere gange og mærker efter, hvad man gerne vil have, siger Bodil Færk.

Hun maler selv, mens udvalget også strækker sig til Tommy og Mette Hvidberg-Hagens såkaldte Vesterhavsnisser i træ og filt samt Mariann Lykkes tøjdesign. Derudover samles kunstnerne fra det meste af Vendsyssel i Hjørnet i Saltum.

Mariann Lykke har hjemme i Skagen, Annette Rosella kommer fra Tårs, og resten af kunstnerne - Bodil Færk, Tommy og Mette Hvidberg-Hagen samt Berit Bülow Bundgaard og Sussi Nielsen - er fra henholdsvis Hune, Kaas og Saltum.

Butikken har i første omgang åbent tirsdag, fredag og lørdag som et minimum frem til 15. august.

- Vi er blevet enige om at binde os på de dage. Så forsøger vi også at holde åbent, når muligheden ellers opstår. Så hvis flaget er ude, er vi der, siger Bodil Færk.

Efter 15. august vil kunstnerfællesskabet se på, hvorvidt og hvordan Hjørnet i Saltum skal fortsætte.

- Vi ser på, om der så skal laves om på noget eller justeres på det. Det er min drøm, at det skal fortsætte, men det kan både blive kæmpestort eller gå i sig selv. Det ved man ikke endnu, slutter initiativtageren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...