Det sker: Biersted Aktivitetscenter danner igen ramme om markedet, der har 30 stande. Læs om udstillerne her ...

Biersted: Lørdag 25. maj fra 10.00 til 16.00 danner Biersted Aktivitetscenter igen rammen om Kreativ Marked.

Det sker for 8. gang, og det bliver en dag med 30 stande, og de vil kunne findes både inde og ude.

Nogle af udstillerne har været med næsten alle årene, men der har også været en del udskiftning. Så det bliver et gensyn med både nye og tidligere udstillere.

Sådan fortæller Pia Langgaard.

Historien bag Kreativ Marked er, at tovholder, Grethe Dragsbæk, fik ideen for ni år siden, hvor hun tænkte, at der skulle ske et eller andet, som kunne promovere Biersted Aktivitetscenter og det daværende Biersted Plejecenter.

Aktivitetscentret havde holdt flere små udstillinger med dem, som er aktive på centret.

Det satte Grethes tanker i gang, og hun fik fat i dem, som hun mente ville brænde lige så meget for opgaven som hun selv. Gruppen er stort set den samme som første gang, dog med et par stykker ekstra, som har givet udtryk for, at de bare så gerne vil være med.

Konceptet for udstillingen er, at det skal være kunsthåndværk lavet på hobbyplan. Det skal være et af de steder, hvor man kan udstille selv om man ikke har prøvet det før, der hvor man kan komme med de ting man går og nørkler med derhjemme. Det er ikke en udstilling for dem, som har en etableret virksomhed

´- Men det er vi dog gået på kompromis med nogle gange i deres opstart, hvis de har været lokale, fortæller Pia Langgaard og fortsætter.

- Vi er stolte af, hvad Kreativ Marked er blevet til. I år nåede vi nærmest ikke at lave invitationen til kunstnerne, før nærmest alle pladser var optaget. Både af kendinge fra andre år, men også nye, som har fundet Kreativ Marked på de sociale medier eller selv har været gæst eller vi har mødt i nærområdet og sagt, at de godt måtte holde øje med Kreativ Marked, for det var et godt sted at starte med at udstille.

Meget forskelligt kunsthåndværk

Af kunsthåndværk, som ellers kan opleves på Kreativ Marked på lørdag er foto, syet og hæklet børnetøj, tasker, punge, patchwork, tegning, træudskæring, glaskunst, filt, betonkunst, jernkunst og redesign af lamper. Dagen igennem vil det også være rig lejlighed for at besøge nogle af de arbejdende værksteder rundt om i huset. Her kan man opleve nogle af de aktiviteter, som til dagligt finder sted på Biersted Aktivitetscenter

Mogens kommer også

Der vil være flere kendte ansigter til stede, lover Pia Langgaard

- ”De gamle kendinge” kan vi slet ikke være foruden. De er vores barometer på hvordan markedet er gået år for år, siger hun med et smil.

- En som du ikke kan komme til Kreativ Marked uden at kunne se og høre, er Mogens Hellum. Han er at finde i teltet for enden af det udendørs areal, hvor ham med sit gode humør og altid kvikke bemærkninger, skaber en skøn stemning på pladsen.

- Han har, sædvanen tro, nogle af sine venner gennem årene med malerier med. De har deres helt egen hyggekrog, hvor absolut ingen går nedtrykt fra – alle er i højt humør, når de går videre, siger Pia Langgard.

Karen Riis, som tidligere har boet i Aabybro i mange år, kommer igen i år med sine smykker i sølv.

Gitte Frederiksen og Jane Frost kommer også igen i år med deres keramik.

- Selv om de begge laver keramik, er der slet ingen sammenligning. De har hver deres egen sikret stil og er hvert år nogle af de stande, hvor der altid er mange gæster, som lige skal kigge en gang ekstra, fortæller Pia Langgaard.

Hun er i det hele taget ret begejstret.

- Hvert år bliver vi benovet over det høje niveau, som udstillernes kunsthåndværk har. Der er så mange fantastiske, nytænkende, udtryksfulde ting, så ordet ”wauw” høres mange gange under udstillingen. Igen i år er der en, på Kreativ Marked, ny kunstart med – nemlig Art And Nature Remixed. Her bruger Nanna Moltke naturens egne materialer til utrolig flotte billeder, skulpturer etc. Af andre nye udstillere kan Alice Tannert nævnes. Hun kommer med smykker og andre ting i rav. Susanne Jensen kommer med hendes ”Glade sten og strandfund”, som har nogle virkelig flotte håndmalede sten med.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...