Rytme: Det sker 22. august i Aabybro, og det er gratis at få en prøvetime

Aabybro: Har man lyst til at prøve kræfter med dansetrinene, så er der nu en mulighed.

22. august inviterer ”Kom og dans” nemlig til prøvetime fra 19.00- 21.00.

Det foregår på VUC & HF i Teknologiparken i Aabybro, og det er ganske gratis.

- Mange har nok oplevet at få dette spørgsmål til en fest: ”Vil du danse?”, men er lidt mere i tvivl om, hvad de skal svare. Desværre har mange den opfattelse af sig selv, at ”jeg kan ikke danse,” og derfor er de nervøse for at sige ”ja tak, jeg vil gerne danse,” siger Henrik Jensen fra Kom og dans i Aabybro.

Han fortsætter:

- I Kom og Dans underviser vi i Fasting Swing, Rock’n’roll og svensk bugg som er danse, du kan bruge når du er til fest. Mange af vores medlemmer havde også tidligere den opfattelse af dem selv, at de ikke kunne danse, men det kan de nu, siger han.

Kom og Dans stammer fra Norge, hvor det er opfundet/startet i 70’erne, af en idrætsprofessor ved navn Johan Fasting. Johan har læst idræt på universitetet og har derefter brugt en del år på at tage rundt i Norge og studere de mange forskellige bygders danse og dansestil. Johan har med sit danse-oplæg forsøgt at tage det bedste ud af det, han så. Kom og Dans bygger således på gammel norsk tradition, men dansen har rødder helt tilbage til Lindy-hop og Rockabilly i USA. Johan har fra starten forskelliggjort sit danse-oplæg fra en danseskole ved at opstille sociale formål.

- Kom og Dans i Aabybro er en forening i rivende fremgang med rigtig mange, der gerne vil lære at danse og dyrke motion til god musik. Alle kan lære at danse Swing og Rock’n’roll efter Fasting´s oplæg. Der skal dog lige for god orden skyld advares mod denne danseform. Den er stærkt vanedannende og fødderne får deres eget liv. Når musikken spiller, kan man ikke sidde stille, siger Henrik Jensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...