Vendsyssel Festivalens 50-ende sæson skydes til 2021

VENDSYSSEL: Siden 1970 har en håndfuld entusiastiske musikelskere år efter år arbejdet målrettet på at skabe en boltreplads for den klassiske musik i Vendsyssel. Det har resulteret i Skandinaviens største klassiske musikfestival.

Og 28. juni skulle denne musikalske sommerparasol have rejst sig over landsdelen med et væld af kulturelle udladninger til glæde og gavn for turister og fastboende.

Ikke bare som en ny klassisk koncertfestival i række af festivalkonverter, men jubilæumsfestival nr. 50.

Sådan bliver det ikke i denne sommer.

For sommeren 2020 er ramt af coronakrisen og det betyder at virtuose kunstnere og klassiske ensembler med verdensry ikke gæster særegne koncertsteder i Nordjylland - som eksempelvis den gamle, smukke og fortsat elektricitetsfri Børglum Kloster Kirke.

Det betyder samtidigt et tab i den kulturelle vækkelse og forløsning blandt de passionerede klassiske musiknydere i Vendyssel, men også et betydende tab i forhold til det turistarbejde med aktiviteter for det grå guld, der ønsker ferie med indhold og som derfor er trofaste gæster ved festivalens mange koncerter.

Men den 50-ende koncertrække er nu udskudt - til næste år.

Og så må vi undvære en sommer med 56 koncerter med klassisk musik i Skandinaviens største og mest forankrede af festival.

- Vi er kede af at skuffe de mange gæster, som har glædet sig til den store jubilæumssæson nr. 50, men for os er det vigtigste naturligvis, at vi følger myndighedernes anbefalinger og passer godt på hinanden, understreger Jørgen Boe, der er mangeårig formand for Vendsyssel Festival.

Vendsyssel Festival åbningskoncert skulle have fundet sted den 28. juni i Musikkens Hus, Aalborg.

I de følgende 7 uger var planlagt yderligere 56 koncerter rundt i hele Vendsyssel med afslutningskoncert den 14. august i Frederikshavn Kirke med stort barokorkester - Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen som dirigent.

- Vendsyssel Festivals styrelse håber, at de fleste af de aftalte koncerter kan flyttes til sæson 2021 – og her bliver der så lejlighed til at fejre et lidt forsinket 50-års jubilæum, fastslår Jørgen Boe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...