Dyrk motion og vær samtidig turist i din egen kommune

JAMMERBUGT: Over 50 interesserede borgere mødte op i Sport & Kulturcenter Brovst for at deltage i introarrangementet til Tour de Jammerbugt 2019. Der var repræsentanter fra både idræts-, fritids- og borgerforeninger og skoler.

Tour de Jammerbugt er et cykelløb med forskellige etaper i Jammerbugt, hvor forskellige byer er henholdsvis start- og målsted.

Helle Bak Andreasen, formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, bød velkommen og fortalte om baggrunden for Tour de Jammerbugt.

Hun sagde blandt andet, at løbene er med til at vise den enkelte by frem med alt det, den nu har at byde på.

- Jeg håber og tror på en stor fest med mindst 3.000 aktive løbere og cyklende og rigtig mange supportere, som hjælper med løbene eller laver landdistriktsarrangementer i byerne. Det er vigtigt, vi slå et slag for motion, og hvis socialt samvær og motion kan kombineres er det blot endnu bedre.

Med Tour de Jammerbugt håber man at aktivere så mange borgere som muligt og samtidigt vise hele Jammerbugt kommune frem for borgerne i Jammerbugt.

- Men også borgere udenfor Jammerbugt skal kunne opleve vores fantastiske natur, stærke lokalsamfund og mange muligheder, sagde hun.

Efter Helle Bak Andreasens tale, tog Rico Eiersted over og introducerede ruter, datoer og tankerne bag disse. Rico Eiersted er manden bag løbet Coast2Coast og adskillige andre motionsløb.

Deltagerne deltog engageret i drøftelsen af datoer for de forskellige startdage og kom med ændringsforslag til ruterne, som nu er fastlagt.

Tour de Jammerbugt er et motionsløb med almindelige løbe- og cykelruter, der er delt op i etaper. Dertil kommer MTB-ruter og inliner-ruter. Løbet appellerer til alle løbere, MTB-ryttere, racercykler, almindelige bycykler samt inlinerkørere. Der vil desuden være to kortere løberuter på henholdsvis 5-8 km og 10-16 km. Disse ruter vil variere i længde, afhængig af, hvor løbet afholdes.

Tour de Jammerbugt kommer igennem et stort antal af kommunens byer, så borgerne har rig mulighed for både at være turist i eget lokalområde og i egen kommune.

Samtidig får foreninger, skoler og lokale interessenter mulighed for at vise deres lokalområder frem og promovere både sig selv om lokalområdet før, under og efter hver etape.

Hver etape har en distance på 21 km, svarende til en halvmaraton, og der vil være chiptidtagning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...