Juleudsmykningen i Kaas er klar til at sprede julestemning - og det bliver endnu flottere næste år med hjælp fra penge fra Spar-fonden

KAAS: Juleudsmykningen i Kaas får et stort løft. Det er blevet muligt, fordi Spar-fonden har givet 24.000 kroner til formålet.

- Det var en stor glæde for os at få at vide af Spar-købmand Bo Henriksen i Kaas, at Spar-fonden havde udvalgt os og vil støtte os med et rigtig stort beløb, nemlig i alt 24.000. Disse penge vil blive brugt til at indkøbe flere stjerneringe, så vi med tiden kan udbygge pyntningen af torvet i Kaas. Med de 24.000 har vi i øvrigt nået endnu en milepæl. Vi har nemlig nu indsamlet i alt 318.000 kroner. Det betyder, at vi kan begynde at fremtidssikre, så vi kan have julebelysning i Kaas i mange år, oplyser Hanne Bech Larsen, der er med i en arbejdsgruppe under Kaas Borgerforening, som arbejder med julebelysning i byen.

Der er tre måneders leveringstid på stjerneringene, så det bliver fra næste år, at man kan opleve endnu mere julebelysning i Kaas.

Mette Møller og Kim Dahl Hansen
Ove Bech Larsen og Hanne Bech Larsen fra arbejdetsgruppen, der arbejdet med julebelysning i Kaas, sammen med Spar-købmand Bo Henriksen. Foto: Kim Dahl Hansen

Det er gået støt fremad med julebelysningen i Kaas igennem snart ti år. Det tog fart efter et borgermøde i november 2011.

- På det tidspunkt havde der ikke været juleudsmykning i Kaas i et par år, og det syntes vi var trist. Derfor dannede vi en arbejdsgruppe, der bestod af min mand og mig. Vi havde borgerforeningens daværende formand med på sidelinjen, med den betingelse, at det var os, der skulle gøre arbejdet, for de syntes, de havde nok at lave i borgerforeningen, husker Hanne Bech Larsen.

I løbet af 2012 begyndte de at opsøge firmaer i Kaas og annoncerede i byen, at de tog imod bidrag til at få lavet ny julebelysning.

- Da vi nåede frem til august 2012, havde vi næsten 25.000, fortæller Hanne Bech Larsen, der også husker, at man efter en omtale i de lokale medier fik et skub i den rigtige regning, hvorefter man i løbet af to-tre måneder nåede op på 100.000 indsamlede kroner.

- Det betød, at vi allerede det første år havde tre ornamenter af de store stjerneringe på torvet og omkring 25 juletræer i masterne på byens vigtigste gader. De blev indviet på festligste vis ved at byens borgere var samlet for at tænde byens juletræ. Vi havde telefonkontakt med én fra elforsyningen, som efter aftale havde slukket gadelysene i Kaas, og så talte vi ned, så det hele blev tændt på en gang, beretter Hanne Bech Larsen.

De senere år har de udelukkende søgt midler fra fonde og har blandt andet fået bidrag fra SE Vækstpulje Nyfors.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...