JUL: Det duede ikke med 100 børn i Dagli’ Brugsen i Birkelse i år - derfor lavede de en anden plan, så juletræet kunne blive pyntet

Det har i mange år været fast tradition, at børnene i børnehaver, vuggestuer, dagplejer og hos private børnepassere i Birkelse 1. december kommer på besøg i byens Dagli’ Brugs for at pynte butikkens juletræ og spise æbleskiver og pebernødder og hygge sig imens.

- Men det kunne vi ikke i år. Så vi vendte tingene på hovedet, fortæller Marianne Andersen, der er med i Brugsens bestyrelse og sammen med bestyrelsesmedlem Anders Kaa i stedet gik en tur rundt til byens børnehaver, dagplejere og vuggestuer, som på forhånd havde lavet julepynt, som de så kunne samle ind og tage med tilbage til træet i Brugsen.

- Vi har fået en masse dejlig pynt fra børnehaverne, vuggestuerne og dagplejerne i byen, fortæller Marianne Andersen.

Samtidig havde de også noget juleguf med ud på turen, som blev afleveret til børnene.

På den måde kunne traditionen stadig holdes i hævd, bare på en anden måde.

- Det er lidt en mærkelig tid, og vi vil gerne værne om traditionerne, så der er nogle lyspunkter og at det for børnene stadig er hjerternes fest, forklarer Anders Kaa.

Og gæsterne fra Dagli’ Brugsen fik en god modtagelse på ruten, hvor de var ventede af børnene.

- Det har været en fest, fortæller Marianne Andersen, der ligesom Anders Kaa var iført nissehuer og visir på turen.

Senere samme dag blev juletræet i Brugsen pyntet, og børnene kan nu vise det til deres forældre.

- Det står i entréen, når man går ind i butikken, og vi har sat lys på. Det vil også kunne ses, når butikken er lukket. Børn kan stadig vise deres forældre træet, vi kan bare ikke have 100 børn på besøg, konstaterer Anders Kaa.

Der er i runde tal 100 børn under den skolepligtige alder i Birkelse, og det er dem, arrangementet henvender sig til.

Dagli’ Brugensen havde også været ude en gang midt i november og dele guf ud, som børnene kunne spise, mens de lavede julepynt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...