Med nedlukningen af blandt andet Jammerbugt Kommune blev muligheden for fortsat at dyrke professionel sport i de syv kommuner sat på pause. Det rammer Jammerbugt FC, der er en deltidsprofessionel klub i 2. division.

Indtil videre er kampene udskudt. Derfor har klubben valgt at hjemsende spillere og trænere på den nordjyske kompensationsordning, der nu er åbnet for.

- Det betyder, at spillerne selv må holde sig i gang. Jeg forventer heller ikke, at vi kommer til at spille flere turneringskampe i år, fortæller cheftræner Bo Zinck.

Han tror dog, at der fortsat afvikles pokalkampe i december. Dermed kan spillerne ikke gå på juleferie.

- Jeg har svært ved at tro, at de ikke vil afvikle pokalkampene, hvis de kan. Det er en høj prioritet, da der snart er en pokalrunde igen. Vores turneringskampe kan sagtens lægges ind i programmet til foråret, men jeg har svært ved at se, hvordan man kan udskyde vores pokalkampe, siger cheftræneren.

I pokalturneringen venter divisionskollegerne fra Holstebro, der spiller videre i 2. divisions gruppe 1 de kommende uger.

- Det må vi forholde os til. Men vi har heldigvis fem udskiftere til pokalkampen. Holder spillerne sig ordentligt i gang, så skal vi nok kunne hive noget ud af dem på 14 dage, selvom vi ikke er i topform til den tid. Spørgsmålet er, om vi så bare ender i samme form som de andre hold, siger Bo Zinck.

Pausen kommer på et ærgerligt tidspunkt for førerholdet i 2. divisions gruppe 1, da Jammerbugt FC er ubesejret gennem et års tid. Mange af pointene er på det seneste sikret gennem god fysisk form i slutningen af kampene.

- Der er ikke mange kampe, hvor de andre ikke er faldet mere fra hinanden end os. Vi har også haft en næsten skadesfri trup, hvor vi har haft en bænk med spillere, der lige så godt kunne starte inde. Det har været en stor fordel, siger cheftræneren.

1. divisionsklubben fra Vendsyssel FF har valgt at rykke træningen ud af deres vante omgivelser, der også er ramt af nedlukningen. Men det er ikke en mulighed for Jammerbugt, der har en stor andel spillerne bosiddende i kommunen.

- Jeg mener, at vi har otte spillere boende her. Så vi må tage det, som det kommer. Vi har prøvet mange ting efterhånden, og det er ikke så galt, at de skal holde sig i gang i tre uger selv. Så kan vi kalde dem ind, hvis der sker noget pludseligt, lyder det fra Bo Zinck, der selv bor i Pandrup.

Jammerbugt skulle have mødt Frem, Brabrand og Næsby i 2. division i nedlukningsperioden. Derudover ventede Holstebro altså i Sydbank Pokalen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...