FODBOLD: Det lokale 2. divisionshold forbereder sig på et forår, der kræver en stærk start

PANDRUP: Når Jammerbugt FC åbner forårssæsonen i marts, er der kort tid til at indfri målet om en plads i oprykningsspillet.

De blåblusede er tre point fra de bedste seks pladser, som udløser en mulighed for oprykning fra 2. division. De point skal hentes på de seks kampe, som er tilbage af grundspillet.

- Jeg ser positivt frem mod foråret. Men det bliver også hektisk. Det skal hurtigt afgøres, om vi kommer med eller ej. Der er sat meget ind efter, at vi skal være i det selskab, og det er afgørende, hvad vi kommer til at foretage os det første stykke tid. Så vi skal være parate til at skyde turneringen i gang, siger cheftræner Bo Zinck.

- Det bliver spændende, men det bliver også sjovt, når der er så meget på spil fra starten. Det er en god turneringsstruktur, som vi har skabt i 2. division, tilføjer han.

Opstarten blev skudt i gang i sidste uge, hvor man startede med en række tests. Dermed er arbejdet allerede i gang forud for forårssæsonen. Forberedelserne byder blandt andet på seks træningskampe på dansk jord og yderligere to kampe, når holdet tager på træningslejr i Tyrkiet sammen med U19-truppen.

Af danske hold står Sæby, Vejgaard B, Vendsyssel FF, Thisted FC, Nørresundby fB og AaB’s jyllandsseriehold klar, mens man endnu ikke kender modstanderne på træningslejren.

- Der er en del kampe, hvor vi nok skal arbejde med bolden for at score mål. Sådan har vores efterår også set ud. Vi har spillet mod en del hold, hvor vi skulle skabe tingene. Det har jeg ikke den store fidus til at lave om, så vi har valgt modstandere, som vi skal bryde op for at skabe chancer mod. Så har vi også Vendsyssel for at møde et rigtig godt hold, siger Bo Zinck.

I Tyrkiet håber han på at møde en rigtig god modstander og et mere overkommeligt hold.

Træningskampene skal være med til at forberede Jammerbugt FC og bryde med de komplekser, der har luret i efteråret.

- Vi har jo ikke scoret nok mål. Resten har været tæt på noget af det bedste, som vi har præsteret. Så vi skal ud og arbejde lidt efter det samme. Men vi skal se, om vi ikke kan finde en måde, hvorpå vi sparker flere ind over stregen. Vi kan ikke rigtig skabe mere, end vi allerede gør, så det er kun målscoringen, der mangler. Vi har været chanceskabende, og det skal vi fortsætte med, siger cheftræneren.

Forhåbningen er dog også, at vinterpausen får en god effekt på det punkt.

- Jeg tror, at pausen har været god for os. Folk kommer friske og frejdige tilbage, og de har fået renset hovedet. På et tidspunkt i efteråret blev det nemlig også en mental ting. Når du hele tiden snakker om noget, så flyttes fokus, og så løber folk og tænker over det, siger Bo Zinck.

På spillersiden har der ikke været den store aktivitet i Jammerbugt FC. Her kigges der på muligheden for at tilknytte yderligere på målmandsposten, hvor man har haft skader på reservepladserne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...