Solskin: 1,6 millioner overnatninger er med til at sikre fornem førsteplads

Juli startede til den kolde side, men sommersolen skinner nu skønt, og der er masser af turister, der endnu ikke har pakket kufferten.

Igen i år kan man i Nordjylland i særlig høj grad sætte lighedstegn mellem steder som Blokhus, Rødhus og Faarup Sommerland og mange turismeovernatninger. Jammerbugt Kommune har nemlig igen i år den suveræne førsteplads i Nordjylland med 1,6 mio. overnatninger.

I sommermånederne er turismen drevet af camping og feriehusudlejningen. Kyst og natur er kronjuvelerne i Nordjylland, hele vejen fra Skagen til nationalpark Thy. I Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn Kommuner bliver der tilsammen foretaget mere end 4 gange så mange overnatninger som i Aalborg.

Nordjylland sætter sig tungt i top-10-listen over de områder i Danmark der har flest turister. Jammerbugt er den femte største turismekommune i Danmark, målt i overnatninger. Hjørring og Frederikshavn er henholdsvis nummer 6 og 8.

- Turismen er en nordjysk styrkeposition, som er helt afgørende for landsdelen, ikke mindst i kraft af den vækst og de arbejdspladser, som turisterne skaber i overnatningsbranchen, på restauranterne, hos kulturinstitutioner og forlystelsesparker og hos den lokale købmand. Derfor er det afgørende, at Nordjylland også i årene fremover formår at fastholde og udvikle sin popularitet blandt danske og udenlandske turister. Hvis det skal lykkes, kræver det at turismeerhvervet får gode udviklingsmuligheder, udtaler Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Også set med lokale øjne er der stor optimisme at spore i forhold til nordjysk turisme. G0dt halvdelen af turisternes overnatninger i Jammerbugt blev i 2018 foretaget i et lejet feriehus.

Administrerende direktør i Sol og Strand Per Dam er også godt tilpas med resultatet:

- Vi er rigtig glade for at så mange turister vælger at komme til Nordjylland og bo i et feriehus. Det er en succeshistorie, og feriehusudlejning er med til at skabe vækst i Nordjylland. Hvis vi skal holde fast i den gode udvikling i vores skønne nordlige landsdel, så har vi brug for at endnu flere vil udleje deres feriehus særligt også i de store uger i højsæsonen, så der er senge nok til alle gæsterne næste år, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...