SPORT: Vendelboerne Peter Gøggaard-Clausen og Niklas Bruun har etableret en webshop med omdrejningspunkt i en fælles passion

Det er en af landets hurtigst voksende sportsgrene og kan spilles flere og flere steder i landet. Blandt mange andre danskere har padel fanget 26-årige Peter Gøggaard-Clausen og 23-årige Niklas Bruun, der sammen har etableret webshoppen Padelspecialist.dk.

- Vi begyndte at snakke padel for ni måneder siden. Jeg spillede meget, og Niklas havde en blog, hvor han skrev lidt om padelsporten. Snakken gik på, at det kunne være sjovt at sælge padeludstyr, fortæller Peter Gøggaard-Clausen.

- Vi har begge haft webshops før og ved, at det er hårdt arbejde. Men skulle vi starte en webshop igen, så var vi begge enige om, at en passion skulle være omdrejningspunktet, så vores interesse blev drivkraften. Der lå padel lige til højrebenet, tilføjer Niklas Bruun.

Der skulle dog gå måneder, før idéen blev til virkelighed. Gennem efteråret stiftede de således den fælles virksomhed Padelspecialist ApS.

Foruden den personlige interesse for padel forudser duoen også en stor udvikling i ketchersporten.

- Flere og flere padelklubber dukker op rundt omkring - særligt på Sjælland. Vores forhåbning er, at flere i Jylland vil tage det til sig og stifte klubber. I Sverige er sporten for eksempel meget stor. Jeg synes måske ikke, at der har været nogen deciderede foregangspersoner, som er gået all-in herhjemme og har introduceret danskerne for sporten, siger Peter Gøggaard-Clausen.

Antallet af padelbaner er dog fordoblet gennem 2020. Det viser tal fra Dansk Padelforbund. Det skyldes meget vel, at ketcheren er ekstra nem at samle op som helt grøn padelspiller.

- Det er nemt at lære som en helt ny sportsgren. Tennis kan for eksempel være frustrerende at lære fra start. Det er sværere som nybegynder og har en større indgangsbarriere. Der er det lige til med padel, fortæller Niklas Bruun.

Derfor har duoen også troen på, at de fremadrettet kan arbejde med deres fælles passion.

- Det handler om, at vi skal lave det, som giver mest mening for os. Rejsen skal være sjov. I første omgang handler det om at tilpasse os sportens situation i Danmark, men det er ikke nogen hemmelighed, at vi allerede nu drømmer om at udbrede Padelspecialist til flere af vores nabolande, lyder det fra Niklas Bruun.

Han er vokset op i Biersted og Kaas, mens Peter Gøggaard-Clausen er opvokset mellem Rakkeby og Harken uden for Hjørring.

Padel har også ramt både Jammerbugt Kommune og Hjørring Kommune, hvor de to er fra. I Jammerbugt har Blokhus Golfcenter blandt andet etableret to baner, mens man i Hjørring og Sindal har mulighed for at spille.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...