LJ Tables er et af de nye skud blandt de mange nye selvstændige i Jammerbugt

PANDRUP: For tre år siden gik han i hjemmet i Aabybro og øvede sig med små prøver. For to år siden flyttede han produktionen og forsøgene ud til en god ven på et nedlagt landbrug ved Hvorupgård.

Fredag kunne Lars Jensen så invitere til reception i de 180 kvadratmeter store lejede lokaler på Bransagervej 4 i Pandrup Erhvervspark, som endnu en ny iværksætter i Jammerbugt Kommune.

LJ Tables tilbyder særlige unikke spiseborde men også gulv- og badeværelsesløsninger i mikrocement.

- Jeg producerer borde med plader i både fiberbeton og mikrocement. Kunderne bestemmer helt selv størrelse, farve, overflade, design og ben, fortæller Lars Jensen, som ikke er stødt på andre, der arbejder på samme måde med disse materialer.

- Kunderne følger hele processen fra start, hvor jeg sender fotos og video til dem og forklarer, at nu gør jeg sådan og sådan, fordi de for eksempel ønsker et bestemt spil i bordpladen. Der er nok omkring 15 arbejdsgange. Desuden levere jeg selv bordene og hjælper med at stille dem op og fortæller om dem, siger Lars Jensen, der har kunder over hele landet.

Et eksempel er en kunde, der ønsker et nyt spisebod til et forholdsvis firkantet køkken i højglans hvid.

- Så vil jeg foreslå et bord med spil i pladen og et røget egetræsstel.

Desuden kan han med mikrocement ændre udseende på eksisterende borde, da det kan arbejde på både træ og beton.

- Det betyder, at jeg også kan lægge mikrocement på trægulve, eller hvis man er træt af badeværelset, kan man spartle fugerne over og lægge mikrocement på, og så har man et nyt badeværelse i løbet af to til tre dage.

Forud er gået utallige forsøg, som er mislykkes.

- De første 20 til 25 borde knækkede for mig, indtil jeg fandt frem til den rette blanding i betonen, husker Lars Jensen.

Det var mens han havde fast job som elektriker. Når der var fyraften klokken 15 hentede hustruen, Kathrine, børnene, mens Lars Jensen kørte ud til Hvorupgård og arbejdede på sine borde til klokken 01 eller 01.30 om natten.

Han fik sit cvr-nummer i august 2016, og i marts 2018 blev han for alvor selvstændig - på fuld tid.

- Efter at jeg er begyndt også at arbejde med mikrocement, er der en god efterspørgsel, fortæller Lars Jensen, der som ny firmaejer søgte råd hos konsulenterne hos forvaltningen Vækst i Jammerbugt Kommune.

Netop Jammerbugt er kendt for at kunne fremdyrke mange iværksættere. I 2017 var Jammerbugt den kommune i landet, der havde flest nye iværksættere, nemlig en nettotilvækst på 392 firmaer

- Vækst har hjulpet med at rådgive om blandt andet markedsføring og være med ude hos min revisor samt rådgivet om virksomhedsformen. Og så holder de netværksmøder, hvor jeg håber at udbygge mit netværk, fortæller Lars Jensen.

- Drømmen er at få et værksted, jeg selv ejer, og så leve 100 procent af det. Jeg kan godt leve af det, som efterspørgslen er nu. Der er til budgettet og lidt til, men de sjove penge er ikke begyndt at komme endnu.

- Men det er rigtig dejligt at tage på arbejde hver dag og lave lige nøjagtig det, man godt kan lide at lave.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...