ERHVERV: Britt Møller er klar til at tage imod i klinikken i Kaas - her behandler hun bla. forskellige former for smerter og skævheder med kraniosakralterapi

Både mennesker og dyr kan få hjælp til en lang række ting i en klinik med kraniosakralterapi (KST) i Kaas, som Britt Møller åbnede tidligere på året - lige før corona slog til.

Timingen betød en midlertidig lukning kort efter åbningen, men klinikken er igen klar til at tage imod.

Britt Møller har tidligere haft forskellige jobs - herunder som dyrepasser, postbud, skolebuschauffør og handicaphjælper. Og hun arbejder nu ved siden af klinikken i hjemmeplejen.

Men ønsket om at uddanne sig indenfor kraniosakralterapi udsprang af en oplevelse, hun selv har haft.

- Jeg er selv blevet hjulpet af en kraniosakralterapeut. Jeg fik løsnet musklerne, og kraniosakralterapi kunne rette mit skelet op. Det gjorde en forskel, at der kom flow i kroppen, og jeg kan mere. Jeg har fået en bedre hverdag, fordi jeg ikke får skævheder, ømheder og låsninger, fortæller Britt Møller.

- KST-behandleren fandt ud af, at mine ryg- og nakkeproblemer lå i de spændte muskler, der trak mit skelet skævt. Så det var en befrielse at få kroppen afspændt, så behandleren kunne rette min ryg og nakke.

I 2015 blev hun eksamineret i kraniosakralterapi til dyr, og derpå fortsatte hun og færdiggjorde uddannelsen til mennesker i 2017.

Og nu er hun altså blevet selvstændig, hvilket hun er glad for på flere planer.

- Det var for at komme ned i gear, hvis man kan sige det sådan. Jeg manglede ro i min hverdag, fortæller Britt Møller, der er glad for at komme til at arbejde med noget, hvor hun kan hjælpe andre mennesker til at få øget velvære i dagligdagen.

- Det er det her, jeg brænder for. Det giver mig øget energi og medbestemmelse over min hverdag - og glæde ved at nørde i faget.

Hun fremhæver også, at hun kan lide nærværet til hver klient og roen i behandlingen.

Klinikken ligger på Josefinegaard i Kaas, hvor Britt Møller også bor, og Britt Møller arbejder nu på at få hendes virksomhed til at vokse stille og roligt.

- Det er mange bække små, og lige pludselig bliver det en stor å. Jeg håber på, at jeg med tiden kommer til at leve af det, fortæller hun.

Britt Møller beskriver kraniosakralterapi som en blid, behagelig og dybgående behandlingsform, hvor man har fat i bindevævet og løsner, ligesom man retter skævheder i kranie, ryg og lænd.

- Det afstresser kroppen, som så kan behandle sig selv. En stresset krop kan ikke både være udadreagerende og samtidig reparere sig selv, forklarer hun.

På den måde kan hun hjælpe folk, der har forskellige skavanker og smerter i kroppen.

Det kan fx være folk, der har skæve bækkener, rygge eller nakker. Her ser hun en tendens i tiden.

- Problemerne forandrer sig på grund af ipads og mobiltelefoner. Folk går og nikker med hovedet og har glemt at rette sig op. Det kommer af, at man ikke bruger sig rigtigt, fortæller Britt Møller.

Hun vil gerne have fat i folk tidligt.

- Jeg vil gerne have fat i børn og unge fra starten af med skæve bækkener, rygge og nakker. De kan blive klemt ved fødslen, og nogle falder af cykler og bliver skæve. Hvis man ikke gør noget ved det, så følger det med op i voksenalderen, er hendes erfaring.

Britt Møller oplever også, at KST kan afhjælpe ting som hovedpine, piskesmæld, svimmelhed, kolik, stress og depression.

Med kraniosakralterapi kan hun også løsne spændinger omkring de indre organer. Nogle folk kommer også for at få noget wellness og blive nulstillet igen.

Hun er uddannet dyrepasser og har altid haft dyr som sin store interesse og har tidligere haft heste i 40 år.

En behandling tager en time og 15 minutter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...