n ganske særlig udstilling med HF-elevers parcelhuse i pap har været at finde i DGI Huset, og den blev åbnet af en mand, der har ret god forstand på netop huse

Aabybro: En ganske særlig udstilling med HF-elevers parcelhuse i pap har været at finde i DGI Huset, og den blev åbnet af en mand, der har ret god forstand på netop huse.

Det var nemlig butikschef Søren Agesen fra Mæglerhuset i Aabybro, der åbnede udstillingen.

HF-eleverne fra HF & VUC NORD - Aabybro har arbejdet med arkitektur i de seneste seks uger, og det har givet dem et godt indblik i arkitekturens historie, og de har kunne konstatere, at hele en vesteuropæiske arkitekturarv har rødder i antikkens tempelbyggerier med trekantsgavle, og søjlegange langs de rektangulære templer.

Ligeledes har arbejdet vist dem, at danske parcelhus i høj grad læner sig op af fortidens bygge-idealer.

Men det har også givet dem mulighed for at komme med deres eget bud på, hvordan et enfamilieshus kunne se ud i Aabybro.

Maria Stensgård Poulsen er underviser, og hun er ikke i tvivl om, at det har været en god oplevelse for eleverne at være med til at arbejde med arkitektur.

- Især oplægget fra Søren Agesen fangede dem, for han fortalte dem en masse om, hvad der egenligt rør sig på ejendomsmarkedet.

Eleverne fik blandt andet at vide, at ejendomsmarkedet går stærkere i Aabybro end det gør i de andre byer, og ejendomsmægleren fortalte også blandt andet, hvad førstegangskøbere typisk går efter.

- Jeg tror desuden også, at mange kom til at tænke på, hvordan de egentlig selv vil indrette sig i fremtiden, fortæller Maria Stensgård Poulsen.

Hun er ikke i tvivl om, at det ikke er sidste gang, eleverne på HF & VUC Nord arbejder med teori og praksis på denne måde.

- Det giver bare noget andet, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...