Haveselskabet Jammerbugt har holdt årets første arrangement, som var åben have og lysfest hos Anne og Ole Nielsen ved Brovst.

Det oplyser kredsens formand Elin Villerup.

Hun beklagede i sin velkomst, at alt havde været aflyst pga. coronaen og opfordrede til, at alle skulle passe på hinanden. Efter velkomsten sang de ca. 50 fremmødte, under ledelse af Per Iversen, et par velvalgte sange fra Højskolesangbogen.

- Ole Nielsen fortalte, at de flyttede til ejendommen for 43 år siden, og de første mange år havde de travheste, og som følge heraf var der en travbane, hvor hestene kunne trænes. For tyve år siden solgte de hestene, og så kom ideen om at udgrave en stor sø, hvor travbanen havde været. Da der nu opstod niveauforskel mellem den oprindelige have og den opgravede jord, som blev placeret udenom, kom ideen til en svævebane ud over haven. Fra søbredden fører en bro over til en ø ude i søen, oplyser Elin Villerup.

I den frodige have var der stauder, blomstrende buske og store højbede med grønsager. Der var rigtig mange blomme-, æble- og pæretræer, som bugnede af frugter, som aftenens gæster fik lov at smage på. Der var ligefrem stillet en stige frem, så man kunne nå blommerne.

- Haven er stor, og familien har indrettet en gildesal, så man kan bruge faciliteterne til festlige arrangementer. Efter kaffen fortalte Per Iversen et par anekdoter med relation til haven, og iført høj hat læste han et eventyr af H.C. Andersen. Aftenen sluttede med et par sange fra Højskolesangbogen i haven, som var oplyst med et væld af levende lys i den dejlige sensommeraften.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...