KONKURRENCE: Idrætsklubbens grønne og hvide farver går igen - også når det gælder sodavandsisen i cafeteriet

15 kilometer nord fra Aalborg ligger Nørhalne - en flække med 1500 indbyggere og ikke mindst en stolt idrætsklub.

- Man kan nok godt se, at hvid og grøn er vores farver. Vi plejer at sige, at vi er en af de få klubber, der har kampbane i klubfarver.

Nørhalne IF’s formand Claus Svendsen viser rundt på det stadion, som er med i opløbet om at blive kåret til Nordjyllands smukkeste.

Og det er ikke let at finde noget på Nørhalne stadion, der ikke har de to farver i sig. De grønne og hvide hjørneflag blafrer i den milde sommervind, og nettet i målene er også grønt og hvidt.

- Der er mange, der siger, at jeg har et grønt hjerte, og både halinspektøren Ole Elkær og jeg har en idé om, at alt skal være grønt.

- Den anden dag ringede han til mig og spurgte, om vi både skulle have en grøn og en hvid sodavandsis til salg i cafeteriet. Til det svarede jeg, ”hvad snakker du om? Selvfølgelig skal vi det. Du skal i hvert fald ikke komme med en rød is”, fortæller Claus Svendsen med et kæmpe smil på læberne.

Nørhalne Idrætsforening har eksisteret siden 1919 og er klassisk flerstrenget med både fodbold, håndbold, gymnastik, volleyball, badminton og fitness på programmet.

- Vi er en meget traditionel klub, og der er hverken nogen over eller under klubben. Vi dyrker det sociale, og så har vi en stor hær af frivillige, siger Claus Svendsen.

Børge Bach den største

Det er ikke fordi klubben har opfostret mange store fodboldstjerner, men én enkelt kan det dog godt blive til: Nu afdøde Børge Bach Andreassen, tidligere spiller og direktør i AaB, trådte sine barnesko i Nørhalne.

I 2019 kunne idrætsforeningen i øvrigt fejre deres 100 års fødselsdag, men selve anlægget er en del yngre og blev først anlagt i 1975. I årene op til den store fejring har foreningen sørget for, at det hele kunne skinne.

- Vi renoverede cafeteriet i 2018, byggede til i 2017, og omklædningsrummene har også fået en tur frem mod det store jubilæumsår, fortæller Claus Svendsen.

Og klubbens logo var til jubilæet flot tegnet med kridt i grønsværens midtercirkel.

- Det var noget Ole Elkær fandt på, selvom det var et kæmpe arbejde at gå med en kridtmaskine, der kun kunne lave meget små streger. Men vi vil stadig gerne se moderne og sprøde ud, selvom vi er 100 år, fortæller Claus Svendsen.

Formanden selv er barn af byen og har aldrig boet andre steder end i Nørhalne. Han startede også selv med at spille fodbold i klubben.

- Men da jeg var en 12-13 år, fandt jeg ud af, at det var jeg sgu ikke særlig god til - og så stoppede jeg med det.

Siden startede hans søn til fodbold, og det har betydet, at han har været en del af bestyrelsen i 15 år. Syv af dem som formand. En post han overtog fra Henrik Niss, som blandt andet var manden bag Nørhalne Cup.

- Henrik Niss har betydet enormt meget for vores klub, og jeg har heldigvis haft mulighed for at arbejde sammen med ham. Han døde desværre ret pludseligt - kun 50 år gammel, fortæller Claus Svendsen.

Stolte af Nørhalne Cup

De fleste kender nok Nørhalne Cup, som hvert år finder sted i Kristi Himmelfarts ferien. En international fodboldturnering for ungdomsspillere.

Stævnet afholdes i samarbejde med 13 andre klubber - med Nørhalne som hovedarrangør. 1800 frivillige stiller op og 400 af den kommer fra Nørhalne. Det er knap en tredjedel af befolkningen.

- Det er det tredjestørste ungdomsstævne vi har i Danmark, og det har eksisteret i 37 år. Vi er meget stolte af det, siger Claus Svendsen.

Det gode ved stævnet er, at det ikke kun er danske hold, der tilmelder sig.

- Holdene kommer altid til at spille mod nogen fra et andet land. Det synes børnene som regel er både sjovt og lidt mærkeligt, fordi de måske spiller lidt anderledes, og så kan der også være en dommer fra Tyskland, som de ikke helt forstår, hvad siger. Det hele bidrager bare til en god oplevelse, fortæller Claus Svendsen.

Formanden har en idé om, hvad de 25.000 kroner kan bruges til, hvis Nørhalne bliver ”Nordjyllands smukkeste stadion”.

- Jeg tror, at de skulle bruges på noget, som kunne gøre oplevelsen ved et besøg på Nørhalne Stadion endnu sjovere. Præcis hvad ved jeg dog ikke endnu.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...