Der er lavet en eventyrlig samarbejdsaftale mellem Odense Bys Museer og Museum for Papirkunst

BLOKHUS: I næsten 200 år har H. C. Andersens eventyr spredt glæde og læring for generationer af børn, forældre og bedsteforældre, ikke bare i Danmark, men i hele verden.

På trods af eventyrforfatterens popularitet, har Papirkunstmuseet i Blokhus opdaget en overraskende kendsgerning om Danmarks nationaldigter: Mange voksne, og endnu flere børn, aner ikke, at H. C. Andersen faktisk var en meget ferm papirklipper.

Det skriver museet i en pressemeddelelse.

I september 2019 kunne man for første gang opleve et originalt H.C. Andersen papirklip på Museum for Papirkunst.

- Vi indgik en samarbejdsaftale med Odense Bys Museer, som råder over et arkiv med over 300 af Andersens eventyrlige originale papirklip. Det er gået så godt med det første udlån, at der nu kommer et nyt originalt H.C. Andersen papirklip til Blokhus, oplyser museet.

Det betyder, at nordjyder og gæster i Blokhus-området kan glæde sig til at opleve et originalt H.C. Andersen papirklip i museets H. C. Andersen-galleri også det næste halve år.

På Museum for Papirkunst kan man også lære mere om Andersens papirklippekunst og museets yngste gæster kan dekorere deres egen H. C. Andersen-figur i Papirværkstedet.

- Vi er utroligt stolte over den tillidserklæring, Odense Bys Museer udviser os ved at udlåne disse nationale klenodier til os, udtaler Ditte Ninn, som er Museum for Papirkunsts besøgs– og administrationsleder.

- Men så har vi da også måttet anskaffe en bombe- og skudsikker udstillingsmontre, som er fastboltet i beton, så vi kan sove trygt om natten, smiler hun og tilføjer:

- Samarbejdsaftalen er et stort lyspunkt i en ellers meget vanskelig tid for museet.

Corona-udbruddet satte det nystartede museum ud af spil fra den ene dag til den anden, da dørene måtte lukkes for publikum 12. marts.

Museets støttespillere gør et enestående arbejde for at forhindre, at det populære museum, som er det eneste papirkunst-museum i Norden, forsvinder fra Jammerbugt Kommune.

Krisen er langt fra ovre, og museets fremtid afhænger af, at nordjyder og turister støtter op omkring museet.

- Vi håber, at H.C. Andersen-klippene og vores andre fantastiske udstillinger vil blive besøgt af rigtig mange mennesker, som på den måde vil bidrage til at bevare museet i Blokhus, afslutter Ditte Ninn.

H.C. Andersens klip bliver bragt til Blokhus med kurer og kan ses fra tirsdag 16. juni.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...