Fejring: Bådelauget fester sammen med dæmningen og Dannebrog

Gjøl: Der var store smil i Gøl-Bådens Træskibslaug, da medlemmerne mødtes Valdemarsdag for at holde ”Åben båd” og deltage i naboens fødselsdag: fejringen af for 100-året for færdiggørelsen af Gjøl-Øland Dæmningen, der faldt sammen med 800 års festen for Dannebrog.

Gøl-Båden havde nemlig også sit at fejre: Hele tre fondsbevillinger er blevet modtaget i dagene op til weekenden, på i alt 375.000 kr.

Det gav også masser af gæster til røde pølser med brød – og øl, vand og kaffe, så der var travlt ved pølsekogeren, hvor træskibslaugets formand, Søren Petersen, sørgede for at alle kunne få, mens andre viste rundt, fortalte og svarede på spørgsmål.

De 375.000 kommer fra Aage og Johanne Louis-Hansens fond (100.000 kr), Vækstpulje Nyfors (150.000 kr) og Skibsbevaringsfonden (125.000 kr). Alle midlerne er ydet til restaurering, Skibsbevaringsfonden dog øremærket til retablering af losserig.

De nye fondsmidler gør det muligt at igangsætte kalfatringen af hele båden – tætning af samlingerne i hele bådens ydre klædning, som sker ved at banke værk (opkradset tovværk og blår) ind i fugerne mellem de enkelte planker, hvorefter der lukkes med tjære. Det arbejde skal udføres professionelt, så her agter bådelaget at hyre Hanherreds Havbåde til at stå for det.

-Og efterfølgende kan vi så komme til at male skibet ude og inde, siger formanden. Gæsterne ved Åben Båd kunne se, hvad der venter: På skibssiden var opsat farveprøver på de to farver, grå forneden og hvid lønning, som det er tanken at male skibet i, hvis de opnår godkendelse fra skibsbevaringsfonden på fredag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...