VARTEGN: Blokhus & Omegns Grundejerforening håber på at finde en løsning på kystsikring og dermed sikre sømærkets fremtiden i samarbejde med kommunen

Den seneste tids blæst har skabt debat om sømærket på Blokhus Strand. Det store, røde vartegn står nemlig på en af de høje klitter, som havet med tiden æder af.

Tilbage i 2006 var Jens Saabo med til at få sømærket op på stranden, hvilket især Harald Klitgaard tog initiativ til. Jens Saabo er formand for Blokhus & Omegns Grundejerforening, som nu vil gøre sit for at sikre vartegnets plads på kysten.

- Vi mener, at der bør ske noget. Juridisk hører sømærket ind under Blokhusfonden, men grundejerforeningen er begyndt at tage initiativ til at finde en løsning på det, fortæller formanden.

Han fortæller, at grundejerne kigger mod den løsning, som er etableret ved Nr. Lyngby. Her er der brugt pileflet til at kystsikre.

- Vi vil indhente tilbud og prøve at få lavet nogle løsningsmodeller og overbevise myndigheder om, at det er den rette løsning. Den ser ud til at være effektivt, og det er jo bæredygtigt i form af naturskabte genstande. Derfor tager vi snart en tur op til Nr. Lyngby for at se, hvordan det virker, siger Jens Saabo.

Han har også selv været oppe og se kystsikringen med egne øjne.

Vil samarbejde med kommune

Sømærkets betydning gør også, at grundejerforeningen vil gå langt for at sikre byens symbol.

- Det er efterhånden blev hele byens og den nære omegns identitet. Vi valgte i sin tid ikke at være på tæerne i forhold, hvis andre ville bruge sømærket i deres branding. Det er vigtigt, at det bliver kendt, og det må man sige, at det er blevet. Så vi vil gøre alt for at bevare det, siger Jens Saabo.

- Jeg er helt overbevist om, at sømærket overlever. Det er for stort et vartegn for Blokhus til, at vi bare kan se til, tilføjer han.

Formanden håber således, at Jammerbugt Kommune vil arbejde sammen med grundejerforeningen i et forsøg på at sikre Blokhus Sømærke.

- Vi føler et stort ansvar for sømærket, men juridisk er det jo ikke under vores vinger. Vi føler dog en forpligtelse for at søsætte nogle ting, der kan ende i, at myndighederne forstår, at det er alvor. Vi kan ikke løfte det alene, men vi har altid haft held med vores samarbejde med Jammerbugt Kommune, slutter Jens Saabo.

Borgmester Mogens Gade er desuden formand i Blokhusfonden, der råder over Blokhus Sømærke.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...