PÅ HAVET: 12 personer var med på sejltur med Gøl Båden, som kom ud på åbent vand efter mange års renovering

Det var et stort øjeblik, da Gøl Bådens Træskibslaug lørdag var samlet på havnen på Gjøl.

Nok har den renoverede båd fået smagt godt på Limfjordens salte vand, Den har nemlig ligget nogle uger i Gjøl Havn, da træet skulle suge vand til sig og sætte sig. Men lørdag var dagen, hvor motoren kom i gang - og man kunne tage den første tur ud af Gjøl Havn.

Det var Grenaa Motorsamling, der har renoveret motoren, som kom til Nordjylland for at få motoren i gang.

- De kom for at godkende det arbejde, som vi har lavet på det seneste, efter træet havde sat sig. Det gjorde de, og motoren blev startet med det samme uden nogen problemer, fortæller Søren Petersen - en glad formand i Gøl Bådens Træskibslaug.

Det betød også, at man kunne tage nogle udvalgte med ud på første tur på fjorden.

- Vi havde nogle frivillige, som havde været med i længst tid, og så havde vi inviteret barnebarnet til den gamle skipper, som havde båden. Det var vigtigt, at de kom med og fik den oplevelse. Så vi var 12 i alt, hvoraf fire var besætningsmedlemmer. Det blev en god tur i høj sø og med regnvejr. Så man kan sige, at den blev testet, men det gik nu fint, fortæller han,

Efter mange års arbejde med at renovere den gamle båd, som var et knudepunkt i transporten, før Gjøl blev landfast med Vendsyssel, var der således mange ubekendte faktorer og ting, der kunne gå galt.

- Det var meget spændende. Man skal jo styre den på gammeldags manér. Da det blæste lidt, var det lidt svært. Vi skal jo helst ikke banke ind i andre både eller noget. Det krævede sin mand, og vi skal nok ikke sejle i så meget blæsevejr igen. Den skal ud gennem en lille sejlrende - men ude på fjorden var det ikke noget problem, selvom den fik vind og bølger fra alle sider, siger Søren Petersen.

Nu handler det om at indlede det sidste stykke arbejde på båden, før træskibslauget til sommer regner med at kunne sejle med medlemmer i Gøl Båden. Derudover skal den også klargøres til vinter, hvorefter den klargøres til foråret. Alt imens skal foreningen flytte den daglige gang fra værftet på Bjergets Vej og ned til havnen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...