Byens liv: Den årlige generalforsamling viste, at der var gode takter, men der skal fortsat arbejdes for en positiv udvikling

Gjøl: Det lykkedes Dagli’Brugsen på Gjøl at afslutte 2018 med et overskud på 134.000 kroner.

På brugsforeningens generalforsamling i sidste uge var der derfor ros til brugsens uddeler og bestyrelsen for det positive resultat.

Det blev blandt andet understreget, at det fine resultat skyldes, at den nye uddeler, Karsten Lange, har arbejdet målrettet med sikring af vareleverancer, der kan matche kundernes forventninger, samtidig med reduceret udgifterne til personale.

Der skal lægges mere

Formand for Gjøl Brugsforening, Dorte Selmar Pedersen, lagde i sin beretning vægt på, at brugsen trods et år med overskud har brug for at flere lægger mere handel i deres lokale brugs, hvis de vil bevare deres dagligvarebutik og alle de services, som også er i brugsen.

- Udover at være vores eneste dagligvarebutik, er Brugsen også posthus, pakkeshop, håndkøbsudsalg og Tips og Lottoforhandler. Disse services er ikke noget Brugsen kan tjene penge på – så forhåbningen er selvfølgelig, at det kan trække kunder til butikken, når de alligevel skal benytte en af de anførte services., sagde Dorte Selmar Pedersen.

- Herudover har vores butik også en vigtig rolle som lokal arbejdsplads for en del af vore unge mennesker i byen, sagde hun.

Det blev også oplyste, at Brugsen i 2018 havde en faldende omsætning.

Det begrænser Brugsens mulighed for at udvikle sig forretningsmæssigt og sikre at både butik og inventar er up to date

- Vores mål må derfor være, at få fat I de Gjøl-boere – som kun sjældent handler i Dagli’Brugsen. Konceptet ”Fast lav pris” har nedbragt priserne på en række af butikkens varer – og det er nødvendigt at få ændret opfattelsen af at Brugsen er meget dyrere end en række andre butikker, understregede hun.

Enighed om sammenhold

På generalforsamlingen var der enighed om at stå sammen og reklamere meget mere for byens lokale mødested.

Brugsen er også aktiv i samarbejde med Gjøl Borger og Erhvervsforening, når der lørdag den 11. maj afholdes Torvemarked foran Dagli’Brugsen.

For at styrke samarbejdet med den lokale skole havde Gjøl Brugsforening i år valgt at holde generalforsamlingen på Gjøl Skole, hvor der før generalforsamlingen var fællesspisning.

Nogle af skolens elever bidrog til fællesspisningen med nybagte boller og hjælp til hovedretten, der var kylling i karry.

Dagli’Brugsen leverede råvarerne til madlavningen, og de 53 deltagere betalte hver 25 kroner, som gik ubeskåret til et projekt på skolen.

På generalforsamlingen blev Bente Bjørn genvalgt til bestyrelsen og Sóley Lassen indtræder som ny i bestyrelsen efter Malene Krag Kjeldsen, der på grund af for mange andre aktiviteter ikke ønskede genvalg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...