Byens liv: Den kendte trold kan nu besøges på hjemmebane

Gjøl: Gjøl-troldene har i mange år været et hit hos både børn og voksne. Nu har de fået deres helt eget museum i hjembyen.

Fredag var det endelig blevet dagen hvor mange arbejdsdage, møder og ansøgninger blev belønnet med en meget fin og tilrettelagt åbning af troldemuseet. De verdensberømte trolde, skabt af Thomas Dam er endnu engang vagt til live igen.

Museet er blevet etableret i Thomas Dams gamle værksted på torvet i Gjøl, og her skal både samlere, turister og tilflyttere have lejlighed til at lære trolden bedre at kende. Ved åbningen blev der holdt flere taler og de blev fremført fra toppen af en vendt frugtkasse i træ, sikkert lige efter Thomas Dams smag. Lisbet Emmery fortalte på vegne af arbejdsgruppen om etableringen af museet. Firmaet Kvorning Design & Kommunikation fra København har været med til at indrette museet og det var første gang de havde været med til at lave et museum på 35 kvadratmeter, de er normalt kendte for at lave museer rundt om i hele verden der er meget større i omfang. - Det har været et fantastisk forløb at arbejde sammen med jer på Gjøl, fortalte Lene Ryssel fra firmaet.

- I har været velforberedte, og det belønner sig nu i dag, hvor snoren skal klippes til jeres troldemuseum.

Helle Bak Andreasen stod for selve åbningstalen og hun skulle sammen med Thomas Dams datter Lalja Dam stå for åbningen. Inden da, roste Helle Bak Andreasen for det store målbevidste arbejde der er udført inden museet var en realitet.

- Museet betyder rigtig meget, ikke kun for Gjøl, men for hele Jammerbugt kommune. Det vil trække mange turister til, også fra udlandet. Vi har set der er blandt andet stor interesse fra USA, sagde hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...